Video: Viljar Voog
Jalgpall
11. oktoober 2014, 20:35

ÕHTULEHE VIDEO | Roy Hodgson: Eesti on võrreldes 1992. aastaga, kui nendega esimest korda kohtusin, tohutult arenenud (2)

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Roy Hodgson rõhutas tänasel mängu-eelsel pressikonverentsil, et tema juhendatav meeskond ei alahinda Eestit ning teab, et Sinisärgid on üllatusvõimelised.

"Jalgpallitreeneriks olemine on niigi raske töö ja viimane asi, mida ma tahan teha, on praegu Eesti head ja halvad küljed teile välja lobiseda, aga võin kinnitada, et nad on tohutult arenenud võrreldes 22 aasta taguse ajaga, kui ma nendega Eesti esimeses valikmängus pärast iseseisvuse taastamist vastamisi olin (Roy Hodgson oli Šveitsi juhendaja 1994. aasta MMi valiksarjas, mis algas Eesti jaoks 0:6 kaotusega Kadriorus – toim).

Eriti kiire on olnud Eesti areng viimaste aastate jooksul. Neil on kogenud ja andekad mängijad. Mul on põhjalikud raportid kõigi Eesti koondise mängude kohta pärast seda, kui selgus, et nendega valiksarjas kohtume. Ma ei saa pugeda peitu ja öelda, et ei teadnud seda või seda. Infot on nii palju, et see voolab kõrvadest välja! Oleme ülimalt põhjalikult ette valmistunud. Kindlasti tuleb mäng teistsugune kui neljapäeval San Marino vastu (Inglismaa võitis rahulikult 5:0 – toim), sest vastane on hoopis teisest puust," rääkis Hodgson.

Vigastustega Inglismaal probleeme pole ning suuremat numbrit ei teinud Hodsgon ka vaid kahest puhkepäevast. "Puhkus on mõlema meeskonna jaoks sama pikk. Selline on valiksarja uus formaat ja peame harjuma. Homseks mänguks oleme värsked ja valmis, aga muidugi eelistaksime pikemat puhkepausi."

Miks loobus Inglismaa koondis mängu-eelsest treeningust? "Plats on väga hea. Küsimus polnud väljaku kvaliteedis, vaid pigem ajavahes ja selles, et meil oli võimalik ka Londonis väga heal väljakul harjutada."

Inglismaa koondise algkoosseisu kohta Hodgson vihjeid ei andnud, meeskond saab selle teada õhtul hotellis peetaval koosolekul. "Võiksin öelda, mida ma praegu väljakul jalutades Raheem Sterlingiga pikalt rääkisin, aga ilmselt ei ütle, vaid lasen spekulatsioonidel möllama hakata!"

Hodgsonilt küsiti ka, kui reaalseks peab ta valiksarjas kõigi 10 kohtumise võitmist. "Kindlasti pole see kerge, aga eesmärgiks võib selle seada, kuigi realistlikum tundub EM-valiksarja kaotusteta läbimine. Ent lõpuks loeb vaid finaalturniirile jõudmine ja see, et meil oleks Prantsusmaal olemas võitlusvõimeline meeskond."

Eesti – Inglismaa EM-valikmäng algab homme kell 19.