Roy HodgsonFoto: GLYN KIRK
Jalgpall
12. oktoober 2014, 22:00

Roy Hodgson: Eesti väärib tunnustust (2)

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Roy Hodgson kiitis pärast Eesti üle saavutatud 1:0 võitu vastast kõva võitluse eest, ent tõdes, et ründajate hoolsama tegutsemise korral olnuksid tema juhendatava meeskonna võidunumbrid suuremad.

"Muidugi olen nõus, et mäng kujunes meie jaoks raskemaks kui pidanuks. Eriti avapoolajal mängisime ju hästi ja tekitasime rohkelt võimalusi, aga ei suutnud palli väravasse saada ja seetõttu asi keeruliseks läkski."

"Tuleb tunnustada Eesti meeskonda, kes rabas kaitses kõvasti ja blokeeris ohtrasti lööke. Aga olen rahul võidu eest saadud kolme punktiga (Inglismaa jätkab EM-valiksarja täiseduga – toim) ning äkki jätsime täna mõned väravad tulevikuks varusse,“ rääkis Hodgson.

Hodgsonit üllatas mõnevõrra, et Inglismaa esimesel poolajal nii suurt ülekaalu sai nautida. "Teadsin, et reis Eestisse pole käkitegu, aga ei eeldanud, et nii kõvasti mängu domineerime. Pidanuksime rohkem väravaid lööma. Et me seda ei suutnud, on meie enda süü. Wayne Rooney on värava üle muidugi väga rõõmus, aga teab koos teiste ründajatega, et saak võinuks olla märksa suurem."

"Esimene poolaeg rõõmustas mind nii kaitse kui ka rünnaku osas. Suutsime palli tarkade liigutustega õigetesse tsoonidesse viia. Teisel poolajal me paraku sama head ei olnud. Pärast 1:0 väravat ei tegutsenud me nii hästi kui võinuksime. Aga eks see ole loomulik, et mängijad hakkasid mõtleme, et hoiame parem sellest 1:0 eduseisust kinni,“ sõnas Hodgson.

Lisaks pidi Inglismaa peatreener vastama mitmele 64. minutil vahetusest sekkunud Raheem Sterlingit puudutanud küsimusele. Inglismaa ajakirjanikud kahtlustasid, et Hodgson jättis väleda ja osava ääreründaja pingile tema koduklubi Liverpooli survest tulenevalt (nood eelistasid vältida, et Sterling saab täiskoormuse ja riskib vigastusega – toim). Hodgson pareeris selle küsimustelaviini mitme diplomaatilise vastusega.