Foto: Harlu Uljas/Postimees
Auto-Moto uudised
13. oktoober 2014, 07:00

Keelualal olnud naine sai Saaremaa rallil vigastada (3)

Eesti rallihooajale traditsioonilise punkti pannud Saaremaa ralli võitis saarlane Timmu Kõrge, kellele see oli koduradadel esimeseks triumfiks. Ühtlasi krooniti ta EMV1 klassis Eesti meistriks.

Kahjuks pakkus palju kõneainet ka reedene vahejuhtum, kus Argo Kuutoki juhitud BMW M3 sõitis väliskurvis rajalt välja ja põrkas kokku keelualal viibinud naisterahvaga, kes murdis sääreluu ja viidi haiglasse.

"Õnnetuse koht oli peale pika sirge lõppu vasakus kurvis ja seal oli keeluala, kusjuures seal olid ka sildid väljas," ütles võistluse juht Gabriel Müürsepp Õhtulehele. "Ma ei taha kedagi süüdistada, aga kui inimene läheb väliskurvi ja pole rajast piisavalt kaugel, siis võtab ta teadlikult riski. Me ei saa igale inimesele eraldi turvatöötajat kaasa anda," lisas ta.

Reede õhtul olid võistluspaigas märjad ilmaolud ja seega oli tee libe. "Selliste oludega võib rallidel ükskõik mida juhtuda. Minu arvamuse kohaselt oli see inimene nii võistluse ohutusplaani kui raja ehitust vaadates vales kohas," rääkis Müürsepp.

Juhtunut pealt näinud rallifänn kirjeldas olukorda Meie Maa vahendusel nii: "Auto lendas väliskurvis suure hooga teelt välja üle madalate puude. Sel hetkel oli koos minuga selle kurvi ääres palju inimesi, kes jooksid kiiresti auto eest ära. Ralliautole jäi aga alla toolil istunud naisterahvas, kelle jalg paistis peale õnnetust olevat deformeerunud."

Samas kurvis sõitis teelt välja ka järgmine ralliauto, kes oma masina üle kontrolli kaotas, õnneks vigastada saanud naisest napilt mööda.