Rapla mängujuht Rait-Riivo Laane (vasakul) reedel TÜ/Rocki vastu.Foto: Aldo Luud
Korvpall
13. oktoober 2014, 07:00

Miks mängisid Rapla ja Rock mõlemad valgete särkidega? (4)

Reedesel Tartu Ülikool/Rocki ja Rapla Tyco vahel peetud Eesti korvpalli meistriliiga kohtumisel pakkus peale Rapla üllatusvõidu kõneainet asjaolu, et mõlemad tiimid mängisid valget värvi vormis. Võistkondade mingikski eristamiseks tõmbasid külla sõitnud Rapla pallurid peakohtunik Aare Halliko ettepanekul selga erkkollased vestid.

Rapla klubi president Jaak Karp ütles, et neil polnud sinist vormi võimalik kasutada, sest need pole veel lihtsalt valmis. "Mina vastutan ja mina olen süüdi. Tõenäoliselt saame sinised vormid kätte teisipäevaseks kohtumiseks Rakvere Tarva vastu. Rock tegi kõik õigesti ja neile ei saa midagi ette heita, sest nende põhivorm ongi valge. Ka Rockil oli meiega sarnane seis, sest nemad said oma valged vormid kätte vahetult enne mängu," selgitas ta.

Meistriliiga juhendis on kirjas, et kodumeeskonnad peavad mängima põhivormis ja külalised varuvormis. Liiga juhi kohusetäitja Anneliis Annus sõnas, et korvpalliliidus arutatakse juhtunut täna. "Minuni on jõudnud küll komissari raport, aga mis sellest edasi saab, selgub täna. Varasemalt ei tule meelde, et midagi sarnast juhtunud oleks ja seepärast pole mul ka selles osas varasemat kogemust." Kas Raplat võib oodata karistus? "See ei ole välistatud," vastas Annus. Juhendi järgi võib võistlusvormi reeglite rikkumise korral klubile teha kuni 130eurose trahvi, kergemal juhul võidakse pääseda ka hoiatusega.

Karp ja Annus olid ühel meelel, et kõige olulisem oli mängu toimumine. Karp avaldas aga lootust, et korvpalliliit ei tee reedesest segadusest suuremat numbrit. "Tundus, et vestidega said meeskonnad piisavalt eraldatud ja mänguliselt see kumbagi tiimi ei seganud. See oli tüüpiline inimlik olukord ja tegelikult ei saanud see mängule takistuseks," lausus Karp.

Rapla homne vastane Tarvas võitis laupäeval TTÜ-d 70:53. Nii Tarvasel, Kalev/Cramol kui Pärnul on koos 2 võitu ja 0 kaotust, Raplal on neljandana 2 võitu ja 1 kaotus.