Rapla korvpallimeeskonna peatreener Aivar Kuusmaa.Foto: Aldo Luud
Spordiblogi
13. oktoober 2014, 11:44

Nädala pluss ja miinus | Rapla võit Tartus ja Kalev/Cramo jube saun

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 13. oktoobri valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Loodetavasti on Eesti korvpallimeistrivõistlustel lõpuks kätte jõudnud aeg, kui kaks suursoosikut ehk Kalev/Cramo ja TÜ/Rock ei saa enam arvestada kergete jookse-viska mängudega. Möödunud reedel tüüris Aivar Kuusmaa Rapla meeskonna võidusadamasse kohtumises Rockiga. Selliseid meeldivaid üllatusi tahavad tõelised korvpallisõbrad tulevikus kogeda üha sagedamini.

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Kalev/Cramo tegi Ühisliigas ajalugu, mis ei rõõmustanud ühtegi nende poolehoidjat. Nimelt kaotati tänavuses avakohtumises 51:114 Krasnodari Lokomotiv-Kubanile. Pärast 63punktilist pakki ütles klubi peatreener Alar Varrak, et mehed polnud mänguks valmis ja mitmele tema hoolealusele oli sellisel tasemel etteaste harjumatu. Räigel kaotusel on ka hea pool: äratuskell tirises kohe hooaja alguses ja seis ei saa enam hullemaks minna.

ALANUD NÄDALA ENNUSTUS

33 % on tõenäosus, et Eesti jalgpalli meistriliiga liider on nädala lõpuks Tallinna Flora. Laupäeval kohtutakse Levadiaga, kel on 2 punkti rohkem. Tiitlisoosikuks saamiseks vajab Flora võitu, mille saavutamise tõenäosus on täpselt 1/3, sest hooaeg on tõestanud, et Flora ja Levadia on võrdsed meeskonnad ja juhtuda võib kõike.