Kobe Bryant (vasakul) ja Byron Scott.Foto: Lenny Ignelzi
Korvpall
13. oktoober 2014, 16:26

Uus rekord? Los Angeles Lakers on otsustanud kolmepunktivisked hüljata

Los Angeles Lakers kaotas möödunud öösel korvpalliliiga NBA hooajaeelses kohtumises Golden State Warriorsile 75:116. Suurest kolakast huvitavamgi on fakt, et Lakers sooritas vaid 3 kaugviset, vastukaaluks uhati keskpositsioonilt peale kogu 48 korda!

Lakersi uus peatreener Byron Scott on varem USA meediale öelnud, et mängijad peaks hoolikalt kaaluma, kas visata kolmeseid või mitte. Pärast 7. oktoobril toimunud esimest treeningmängu Denver Nuggetsiga selgitas Scott oma visiooni nii: "Meie mänguplaan näeb ette läbimurdeid ja korvi ründamist. Mulle meeldib, et võtsime (Nuggetsi vastu) ette ainult 10 kolmepunktiviset. Kui suudame selle arvu hoida 10-15 vahel, siis on see minu arvates normaalne vahekord viskamise ja korvi ründamise vahel."

Võrdluseks, eelmisel hooajal tegi vaid üks meeskond ehk Memphis Grizzlies vähem kui 15 kaugviset keskmiselt mängus.

Scotti nõudmised on vastupidised Lakersit eelmised kaks hooaega juhendanud Mike D'Antonile, kes soosis kiireid viskeid ja kaugelt anti õnne proovimisele alati roheline tuli. Scotti käe all pandi eile pandi rõhku aga just keskpositsioonivisetele, mida hinnatakse kõige vähem efektiivsemaks viskeliigiks.

Kolmesekundialas sooritati seevastu 31 viset, sealjuures täiesti korvi alt 19. Tabavus oli igalt poolt kehv, kokku tabati mängus 36,6 protsendiliselt.

Hooaja alguse kõige kesisema esituse tegi ka Lakersi suurim staar Kobe Bryant. 24 minuti jooksul kogus ta vaid 6 punkti, tabades väljakult viskeid 13st 3. Sarnaselt eelmisele hooajale, kus võideti vaid 27 mängu ja kaotati 55, ennustatakse Lakersile ka sel aastal kindlat play-offist väljajäämist.