Luis Vidal.Foto: Facebook
Spordivaria
13. oktoober 2014, 18:30

Endine Madridi Reali jalgpallur hakkas lihamäeks ja krooniti Mister Universumi võitjaks (1)

Kunagine Madridi Reali jalgpallmeeskonna tulevikulootus Luis Vidal on pärast vutikarjääri nurjumist pühendunud kulturismile ja saavutused on käes - suvel krooniti ta mainekal Mister Universumi võistlusel üle 45aastaste arvestuseks võitjaks.

Praegu 46aastane Vidal pallis Reali noortesüsteemis kuni 21aastaseks saamiseni, ent siis hakkasid teda kimbutama vigastused. "Ma olin Realis 11 aastat ja treenisin selliste pallurite kõrval nagu Santiago Canizares, Jose Maqueda ja Jesus Herrera. Mul oli palju füüsilisi probleeme ja hakkasin taastusravi ajal jõusaalis käima," rääkis ta Hispaania spordilehele AS.

Nii tekkiski tal jalgpalli asemel huvi pigem musklite kasvatamise vastu. "Ausalt öeldes polnud mul jalgpalli vastu kirge ja niipea, kui tõstsin kangi rinnale, unustasin vuti sootuks," selgitas Vidal.

Samas tunnistas ta, et kulturismiga tegeledes on ta hankinud veelgi rohkem vigastusi ja aastate jooksul on ta läbinud 13 operatsiooni. "Olen Realile väga tänulik ja sellel ajal karastusin kõvasti. See distsipliin on mulle klulturismis kõvasti kasuks tulnud ja nüüd olengi Mister Universum!"

Absoluutarvestuses on sama tiitliga pärjatud muuhulgas ka legendaarne Arnold Schwarzenegger.