Eesti B-koondis kohtus sel aastal Lätiga Valgas.Foto: Aldo Luud
Korvpall
13. oktoober 2014, 20:46

Läti tahab Eesti korvpallikoondist Riia alagruppi! (8)

Eesti korvpallikoondis võib oma 2015. aasta EM-finaalturniiri alagrupimängud pidada Lätis, sest see on lõunanaabrite soov.

Nimelt on igal korraldajamaal, Läti kõrval ka Prantsusmaal, Saksamaal ja Horvaatial, õigus üks alagruppi kuuluv meeskond ise valida. Lätlaste esimene eelistus oli Soome, kellega reisis tänavustele maailmameistrivõistlustele kaasa üle 8000 fänni. Seda toetajatehordi ja nende kulutatavat rahasummat ihkasid endale teisedki ning soomlased valisid mängupaigaks Vahemere kaldal paikneva Montpellieri.

Seega pidid lätlased otsima alternatiive ning nende silm jäi pidama esimese riigina turniirile kvalifitseerinud Eestil. Kui meie korvpalliliit naabrite huvist kuulis, arutati teema läbi koondise peatreener Tiit Sokuga ning saades temalt heakskiidu, sõideti täna lätlastega vestlema.

"Läbirääkimised kulgevad pingsalt, aga lootusrikkalt," sõnas Riias viibinud Eesti korvpalliliidu president Jüri Ratas tund aega tagasi. "Hetkel me just arutame, kui palju võiks Eesti korvpallifänne järgmisel aastal 5.-10. septembrini Riiga tulla," kirjeldas ta ühte paljudest jututeemadest.

Läti peab oma valiku rahvusvahelisele korvpalliliidule teatama 15. oktoobriks. Play-off-kohtumised peetakse Prantsusmaal.