VAHETUSMEES: Margus Hunt (nr 99, tagaplaanil) veedab suurema osa mängust küljejoone taga, samal ajal kui teised kaitsjad platsil möllavad. Foto: AOP
NFL ameerika jalgpalli liiga
14. oktoober 2014, 09:00

Hundil napib mänguhetki, Cincinnati Bengalsil võite (3)

Margus Hunt on viimases kahes Cincinnati Bengalsi matšis jäänud statistiliseks nullipoisiks. Hästi ei lähe ka ülejäänud meeskonnal, sest play-off’i koha jahil ei ole neidsamu kohtumisi võidetud.

Enamikes Põhja-Ameerika profimängudes on reegel: mängige kas või tosin lisaaega või otsustage matš penaltitega, ent võitja peab selguma. Bengals ja Carolina Panthers said pühapäeval seega hakkama suure patuga, kui leppisid 37:37 viiki.

Alles viies sel sajandil NFLis nähtud viigitulemus tähendab, et hooaega kolme muljetavaldava võiduga alustanud Bengals pole nüüd juba kaks mängu järjest võidurõõmu maitsta saanud – üle-eelmisel pühapäeval saadi 17:43 koslep New England Patriotsi käest.

Eksimused maksavad vigastustest rohkem

Kaitseliini ääremängija Margus Hundi sõnul ei ole meeskonna hoo ootamatu raugemine riietusruumis suuremat paanikat tekitanud. "Eriti mitte. Nad olid ikkagi väga hea meeskond ja on ka oma divisjoni liidrid," võttis ta kokku mängu Panthersiga. "Nüüd tuleb lihtsalt edasi minna. See nädal mängime ka väga tugeva meeskonnaga (neli võitu järjest võtnud Indianapolise Coltsiga – toim)."

Veel oktoobri algul räägiti Bengalsist kui Super Bowli poole teel olevast klubist. Nüüd on nad ekspertide hinnangutes langenud NFLi tugevaimate meeskondade nimekirjas teise kümne algusesse.

Peatreener Marvin Lewis saaks oma hädades süüdistada Bengalsi ründajaid tabanud vigastusi, kus mitmesuguste jalaprobleemidega on väljas mõlemad algkoosseisu kuuluvad püüdjad A.J. Green ja Marvin Jones, ent pühapäeval teenitud 37 silma oli igati korralik tulemus.

Nõrgad kohad avaldusid hoopis mujal: peamiste sihtmärkideta mängujuht Andy Dalton viskas kaks vahelt lõigatud söötu, hinnatud kaitseliin ei suutnud peatada Panthersi söötja Cam Newtoni viskehoogu ning 13 karistusega kingiti vastasele 119 tasuta jardi.

Miks Hunt vähe mängib?

Probleemide nimekiri on nõnda pikk, et seda võiks pidada lausa halvimate juhuste kokkulangemiseks, kuid et nõnda on juhtunud juba kaks mängu järjest, on Bengalsi fännidel põhjust muretsemiseks. Kas vaevus on tõesti krooniline, selgub juba nädalavahetusel Indianapolises.

Pühapäevases nõrgas kaitsemängus ei saa aga süüdistada Hunti. Meie mehe teine aasta Bengalsi ridades on kulgemas tagasihoidlikku rada. Viie mänguga on ta kirja saanud vaid kaks vastase jalust niitmist ning ühe söödublokeerimise. Viimases kahes matšis pole ta platsil käimine üldse ametlikku statistikasse jõudnud. "Ma ei kajastu seal sellepärast, et ei saa mänguaega," tõdeb Hunt.

Eestlane ei räägi udujuttu: hooaja esimeses kolmes mängus oli meie mees platsil keskmiselt igas kolmandas kaitseolukorras, ent siis olid mängijad nädal aega puhkusel ning naastes on Hunt mängu pääsenud vaid igas viiendas situatsioonis.

Mis on vähenenud mänguaja põhjuseks, Hunt öelda ei oska. Treenerid talle ühtegi märkust teinud pole ja kindlasti pole asi ka enne puhkust saadud õlavigastuses, mis on paranenud.