Väljakule tunginud Serbia fänn ründas tooliga Bekim Balaj'd.Foto: MARKO DJURICA
Jalgpall
15. oktoober 2014, 10:24

VIDEO: Serbia jalgpallurid esmalt kaklesid Albaania mängijatega, aga asusid seejärel neid platsile tormanud fännide eest kaitsma (5)

Eile Belgradis toimunud jalgpalli EM-valikmäng Serbia - Albaania läks esimese poolaja lõpus käest ära, kui väljaku kohale ilmus droon, millelt rippus Albaania lipp, mis oli Kosovo kujuga.

Serbia mängijad rabasid lipu maha, mis pahandas Albaania mängijaid. Järgnes rüselus, mis paisus peagi edasi kakluseks. Seepeale jooksid tribüünidelt platsile ka fännid, kellest üks lõi tooliga Albaania mängijat Bekim Balaj'd. Nähes olukorra tõsidust asusid Serbia mängijad oma märatsevaid fänne platsilt tõrjuma ja rahustama. Neid saatis mõningane edu, aga videost on näha ka, et märatsejaid tõrjusid ka püstolitega relvastatud politseinikud.

Inglasest kohtunik Martin Atkinson katkestas mängu, sest selle jätkamine polnud turvaline, ja kamandas meeskonnad riietusruumidesse. Albaania koondist tabas riietusruumi viiva tunneli juures esemeterahe (lendasid ka klaaspudelid) ning vähemalt üks Serbia fänn tungis ka ühele Albaania mängijale kallale.

Kosovo kuulutas end Serbiast iseseisvaks 2008. aastal, aga Serbia seda otsust ei tunnusta. 28 Euroopa Liidu liikmesriigist on Kosovo iseseisvust tunnustanud 23 (sh Eesti), aga Kosovo ei ole ÜRO liige ning ei ole seetõttu vaatamata vastavatele püüdlustele Euroopa ja maailma jalgpalliliidu (UEFA ja FIFA) liige. Kosovos elavad eelkõige albaanlased, kes esindavad spordis reeglina Albaaniat. Ka Albaania jalgpallikoondises on rohkesti Kosovos sündinud mehi.