Eesti korvpallikoondis tagas koha 2015. aasta EM-finaalturniiril, kui saavutas esikoha eelvalikturniiril, kus osalesid need riigid, kes ei jõudnud 2013. aasta EMile.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
16. oktoober 2014, 20:22

Korvpalliliit peab Läti alagruppi saamiseks leidma suure summa (6)

Eesti korvpalliliidu president Jüri Ratas ütles, et Läti valib 2015. aasta korvpalli EMil Riias peetavasse alagruppi Eesti, kui osapooled jõuavad kokkuleppele raha maksegraafikus.

"Oleme läbirääkimistes nii palju edasi liikunud, et leppisime kokku ostetavate piletite arvu suhtes, mille Eesti korvpalliliit garanteerima peab. Vaidleme vaid maksegraafiku osas. Läti alaliidule on väga olulised rahavoolised küsimused ja nad on paika pannud, et esimene ülekanne peab toimuma juba detsembri keskpaigas ning selle suurus on rohkem kui neli nulli," selgitas Ratas Õhtulehele. Teatavasti esitas Läti pool Eestile rida nõudmisi, mis eestlastel täita tuleb, et valituks saada.

"Meie saame aga pileteid müüma hakata alles 12.-13. detsembri paiku ja see paneb meid väga keerulisse olukorda. Peame homse päeva jooksul tänu sõpradele ja toetajatele leidma vajaliku summa, et me Lätile jaatava vastuse saaksime anda," lisas Ratas.

Tema arusaamise kohaselt langetatakse summa leidmisel otsus Eesti kasuks. "Kell 17 on meie vastuse tähtaeg ja ma loodan, et nad teevad otsuse kiiresti. Tean, et nad räägivad samal ajal ka teiste kandidaatidega, aga kui suur huvi neil teiste vastu on, ei oska öelda."