Garri Kasparov. Foto: Remy de la Mauviniere
Spordivaria
17. oktoober 2014, 12:20

Garri Kasparov annab Tallinnas simultaani kiirmale noorte EM-i toetuseks

Novembris Tallinnas peetavate Euroopa noorte kiirmale meistrivõistluste auhinnafondi kogumiseks ja male propageerimiseks Eestis korraldavad Eesti Maleliit ja Kasparov Chess Foundation Europe pühapäeval, 19. oktoobril Tallinnas malesimultaani mitmekordse maailmameistri Garri Kasparovi vastu. 

Suurmeistri panus fondi on malesimultaani andmine. Simultaanil osaleb kuni paarkümmend amatöörmaletajat Eesti ettevõtjate, tippspetsialistide ja poliitikute hulgast. 

Euroopa noorte kiirmale meistrivõistlused toimuvad Tallinnas 12.-17. novembril. EM peetakse vanuseklassidele 8 kuni 18.

Lisaks toimuvad Euroopa noorte kiirmale võistkondlikud meistrivõistlused ja välkmale meistrivõistlused, Euroopa noorte kiirmale meistrivõistluste superfinaal ja Euroopa noorte meistrivõistlused maleülesannete lahendamises. Tiitlivõistlustele on oodata üle 500 noore maletaja 15-st riigist, sealhulgas kogu Eesti paremik.

Varasemalt on Eesti lapsed näidanud ennast EM-idel edukalt. Aastatel 2008-2013 on Eesti lapsed võitnud kokku 29 medalit.

Ottomar Ladva on stabiilselt võitnud alates 2009. aastast igal aastal medaleid. Mai Narva on kahekordne Euroopa noorte meister. Tublit tulemust on näidanud teiste hulgas ka Mark Lapidus, Kirill Chukavin, Henrik Haavamäe.