Oscar Pistorius Foto: Werner Beukes
Spordivaria
17. oktoober 2014, 16:29

Vanglaautoriteet "tervitas" kohtuotsust ootavat Pistoriust (2)

Eelmise aasta veebruaris oma kallima Reeva Steenkampi surnuks tulistanud Lõuna-Aafrika Vabariigi invasportlasele Oscar Pistoriusele määratav karistus peaks viimaks selguma järgmise nädala teisipäeval. Riigi vanglaid oma hirmu all hoidva grupeeringu juhtoinas Khalil Subjeed on igal juhul juba andnud mõista, et  juhul kui Pistorius vanglamüürde taha saadetakse, siis mingit hõlpelu tal seal oodata ei ole.

"Igaüks, kes arvab, et võib siia tulles hakata elama nagu kuningas, saab peagi aru, et nii need asjad ei käi," rääkis Pretoria Kgosi Mampuru vanglas viibiv kurikaelte kroonimata kuningas Khalil Subjeed ühele Lõuna-Aafrika Vabariigi ajalehele.

"Kui ta arvab, et tuleb siia ja ostab oma nodi eest võimaluse kasutada arvuteid ja telefone, siis peab ta teadma, et nii kaua, kui mina siisn olen, seda ei juhtu. Kui ta seda üritab, võtame ta maha."

47-aastane Subjeed - omade seas tuntud ka kui "Kindral" -  kes on vanglatrellide taga viibinud koguni 33 aastat, juhib kõrilõikajate rühmitust "26's", mis kuulub omakorda LAVi vanglate kurikuulsasse "Numbrite gängi."

Kuigi juba varasemast on teada, et Pistoriust ei mõisteta süüdi ettekavatsetud mõrvas, võib teda siiski ees oodata kuni 15 vangla-aastat. Süüdistaja nõudis oma lõppsõnas 10 aasta pikkust vangistust, samal ajal võimaldab Lõuna-Aafrika karistusseadustik n-ö tahtmatu tapmise eest piirduda ka tingimisi vangistuse või ühiskondlikult kasuliku tööga.