Foto: ARNO SAAR
Spordivaria
18. oktoober 2014, 10:00

VINGE MÕÕDUVÕTMINE: rammumeeste MK-etapp toimub esimest korda Tallinnas!

Mitu aastat rammumeeste MK-etappi korraldada soovinud Eesti sai lõpuks oma tahtmise – juba täna pärastlõunal asuvad maailma ühed tugevaimad jõumehed Tallinna spordihallis kive kangutades ja karusselli vedades vajalikke punkte noppima.

Võistlus on nõnda nimekas, et kuu pärast võib kokkuvõtet vaadata Eurospordist. Korraldaja Janek Tobi sõnul saadi ettevõtmiseks toetust ka Tallinna linnalt.

"Eelmisel aastal korraldatud võistlus oli proovikivi, kas saame hakkama, sest see on rahaliselt suur ja kulukas projekt. Tänu taevale on kõik korras," kinnitas endine rammumees.

Taoline üritus pole Eesti jõujuurikatele võõras – 2009. aastal võitis Andrus Murumets maailmatšempioni tiitli (kõikide etappide üldarvestuses enim punkte kogunud võistleja). Lauri Nämi on olnud üldarvestuses 2012. aastal 4., 2013. aastal 5. kohal ja 2014. aastal hoiab 3. positsiooni.

Eestlaste suurimad lootused on aga eelmisel aastal rängast kannakõõluse vigastusest ja selle tüsistustest imeväel taastunud Rauno Heinlal, kes alistas paar nädalat tagasi kõik konkurendid Leedus toimunud MK- etapil.

"Arvestades, et Leedus olid kohal samad inimesed ja ma võitsin, tahan poodiumile. Vähemaga nõus pole. Ei anna kunagi alla ja võitlen viimseni, et võit koju tuleks," sõnas Heinla.

Tobi muigas takka. "Ütlesin Raunole, et ta midagi ära ei vusserdaks. Eestlaste miinimumeesmärk on kolmas koht. Rauno näitas Leedus korralikku võitlusvaimu, mida tal on rohkem kui mõnel teisel. Rauno enam ei mäleta, et ta oleks jala kaotanud. Niivõrd kreisi vend!"

Kolmele eestlasele – Heinlale, õlavigastusega võitlevale Nämile ning Markus Männikule – pakuvad konkurentsi maailma parimad jõujuurikad, nende seas rammumeeste liiga liider, austerlane Martin Wildauer ja eelmise aasta tšempion poolakas Krzyzstof Radzikowski.

"Liidrisärk ei too võistlejale suurt preemiat, aga sponsorite püüdmiseks on see tähtis. Kui võidad, oled ajalukku kirjutatud," selgitab Tobi, miks on Tallinna etapp enne finaali erilise kaaluga.