Tallinna Levadia abitreener Indrek Zelinski täitis tänases 2:1 võidumängus Tallinna Flora vastu juhendamiskeeldu kandnud peatreeneri Marko Kristali kohustusi.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
18. oktoober 2014, 20:34

Indrek Zelinski: mitte mingil juhul ei taha ma kedagi ametist puksida

Tallinna Levadia meeskonda juhendas tänases 2:1 võidumängus Tallinna Flora üle juhendamiskeeldu kandnud peatreeneri Marko Kristali asemel abitreener Indrek Zelinski, kes rõhutas aga, et tegu oli ühekordse juhtumiga, millest ei tasu mingeid järeldusi teha.

"Olin kohusetäitja, sest peatreener oli ajutiselt eemal. Kui meeskond nii hästi mängib, siis on igaühel treeneripingil hea olla, aga mitte mingil juhul ei taha ma kedagi ametist puksida," andis Zelinski mõista, et tema rolli saavutatud võidus ei tasu üle tähtsustada – meeskonda juhendab ju igapäevaselt ikkagi peatreener Kristal.

Kaotatud avapoolaja järel andis Zelinski meeskonnale kaks suuremat juhist. "Ütlesime väravavahtide treeneri Ain Tammusega, et esiteks kärises meil natuke Flora rünnakute ülevalt kinnipanemine ja teiseks käskisime meestel palliga julgemini mängida. Avapoolajal läksime krampi ja tegime liiga palju valesööte, millest tulid Flora kontrarünnakud. Sõnum jõudis kohale – kõik mängijad said aru, et on vaja juurde panna."

Levadia tänavuse edu võtmeks peab Zelinski õiget tasakaalu kogemuste ja nooruse vahel. "See on ju jalgpallis vana tõde, et meeskond võib olla talendikaid noori täis, aga nende juurde on vaja kogenud jalgpallureid, kes oskavad mängu paremini lugeda põhjusel, et nad on neid episoode palju rohkem läbi teinud," ütles Zelinski.