Sillamäe Kalevi embleem.
Jalgpall
20. oktoober 2014, 07:00

Sillamäe ohustab Flora ja Kalju medalivõitu

Kui Tallinna Levadiale võib kuldmedalid iseenesest kaela riputada, siis hõbeda ja pronksi pärast ootab ees põnev ja huvitav võitlus. Kahvatumad medalid on tähtsad, sest tagavad omanikele koha Euroopa liiga eelringis.

Eurosarja lootus ei kao ka neljandaks jäänul, kes peab aga lootma, et karikavõistluste tulemused on tema jaoks soodsad. Need selguvad lõplikult alles mais, mis tähendaks näiteks, et hooaja eelarveplaane tehes ei saa eurosarjaboonust (Euroopa liiga minimaalne auhinnaraha on 120 000 eurot) sisse kirjutada.

Kahes viimatises voorus eduseisust Levadiale kaotanud Flora ja Kalju peavad mõlemad veel Sillamäega kohtuma. Ida-Virumaa klubi teab, et kui ta võidab kõik kolm allesjäänud kohtumist, pälvib ta igal juhul medali. Flora vajab medali tagamiseks kolmest mängust kahte võitu (kui teenitakse Sillamäega võrdselt punkte, kuulub kõrgem koht omavaheliste mängude võrdluse alusel Florale), Kalju kahte võitu ja ühte viiki.

34. voorus kohtub Flora võõrsil Narva Transiga, Kalju võõrsil Tallinna Kaleviga ja Sillamäe võõrustab Paidet. 35. voorus kohtub Kalju kodus Sillamäega ja Flora Kaleviga, 36. voorus sõidab Flora külla Sillamäele, kui Kalju mängib võõrsil Tartu Tammekaga.