Jean Todt Foto: Pavel Golovkin
Vormel 1
20. oktoober 2014, 18:16

Michael Schumacherit külastanud Jean Todt: võitlus jätkub!

Rahvusvahelise autospordiliidu president Jean Todt külastas hiljuti taas oma vana sõpra ja võitluskaaslast Michael Schumacherit. Kui Todti eelmised - ja hiljem ümber lükatud kommentaarid Schumacheri tervisliku olukorra kohta ("Ta võib hakata elama normaalset elu") põhjustasid rahvusvahelises meedias suurt vastukaja, siis nüüd oli endine Ferrari boss oma väljaütlemistes märksa diplomaatilisem.

"Nägin Michaeli kolm päeva tagasi. Tal on hämmastav abikaasa ja perekond. Võitlus jätkub."

"Mind seob temaga sügav sõprus. Enne võitma hakkamist pidime palju läbi elama ning see liitis meid. Ning rasketel hetkedel oled sa ikka oma sõpradega."

Todt rääkis La Gazzetta Sportivale antud intervjuus avameelselt ka Jules Bianchiga Jaapani GPl juhtunud õnnetustest. Kuna tema poeg Nicolas on Bianchi mänedžer, on olukord tema jaoks topeltraske.

"Ma pean selle kaheks jagama: ühel pool on minu kohustused FIA presidendina ning teisel minu tunded. Ma näen, et mu poeg on muserdatud: keegi, kes on tema jaoks justkui vend, on taolises oluorras."

"Me ei tohi vormel ühes mitte midagi võtta enesestmõistetavana ega teha turvalisuse osas mingeid järeleandmisi."

"Ma ütlesin seda juba enne Jules'iga juhtunud õnnetust ja ütlen ka nüüd: inimesed on näinud aastate jooksul mitmeid kohutavaid väljasõite, mille järel võidusõitjad omal jalal minema jalutavad ning nad on hakanud mõtlema, et see on normaalne, kui auto sõidab 200 km/h seina ning keegi ei saa vigastada. Kuid see ei ole normaalne, see on ime! Selle ime taga on aga metsik hulk tööd. Paraku on lood aga nii, et sajaprotsendilist turvalisust meie spordialal ei eksisteeri."