KÕRGEL: Just selline vaade avaneb täna 16 Manchester City fännile, kes vaatavad tühjade tribüünide ees toimuvat mängu staadioni kõrval asuvast pilvelõhkujast. Foto: Twitter
Jalgpall
21. oktoober 2014, 10:00

Kas idatuuled panevad City taas Euroopas põruma? (1)

Moskva CSKA ja Manchester City astuvad täna õhtul Meistrite liiga kohtumises platsile teadmises, et kaotaja jaoks lõppeb turniir tõenäoliselt alagrupifaasiga.

Kui City Twitteri fännist ründaja Edin Dzeko eile hommikul oma Moskva hotellitoas kardinad eest tõmbas, vaatas talle vastu lörtsist valge parkimisplats. Tänaõhtune kohtumine CSKAga on brittide hooaja esimene talimatš ning iga kodumeeskonna kasutada olev lisaeelis teeb inglastele tuska, sest kaotaja võib alagrupist edasipääsemise unistuse sama hästi kui maha matta.

Mängud Meistrite liiga E-alagrupis on seni läinud enam-vähem oodatud rada: Müncheni Bayern on nii City kui CSKA vastu võtnud võidud ning AS Roma nüpeldas kodus venelasi lausa 5:1. Grupi seisu paiskas segamini septembri lõpus Manchesteris peetud kohtumine, kus Francisco Tottist sai turniiri ajaloo vanim väravalööja ja itaallased pääsesid Uduselt Albionilt viigipunktiga.

Moskvalased ei jookse täna aga platsile sugugi autsaideritena, vaid näevad City alistamises teed Euroopa 16 parima meeskonna sekka. "Nad on kaitses väga kehvad, seega anname endast parima. Meil on suurepärane võimalus," lubas CSKA ründaja Ahmed Musa, et tühjade tribüünidele vaatamata jahitakse kolme võidupunkti.