Pärnu mängumees Silver Leppik. Foto: Aldo Luud
Korvpall
21. oktoober 2014, 08:00

Kas Pärnu karistab Rocki? (2)

Eesti korvpalliliigas esimest kohta hoidev Pärnu sõidab täna külla tabeli keskmikule Tartu Ülikool/Rockile. Ebatavaline olukord, aga hooaega ebakindlalt alustanud Rock läbib järjekordse tuleproovi vaimselt hoopis paremas seisus oleva meeskonna vastu.

Pärnu on seni tasavägistes pusimistes võitnud nii Rapla Tyco kui Rakvere Tarvast, TLÜ/Kalevist oldi üle kindlalt. Ideaalsesse algusesse lõi mõra vaid eelmise nädala Balti liiga napp kaotus üsna tugevale Tampere Pyrintöle.

Pärnu klubi president Mait Käbin tunnistab, et uue juhendaja Heiko Rannula all on mängijad leidnud suurepärase klapi. "Paremini polekski saanud minna! Et meie põhijõud Renato Lindmets, Janis Vahter ja Silver Leppik on Pärnu mõttes kõik leegionärid, siis on nende kokkusulatamine meie korvpallikooli poiste tuumikuga olnud raske, aga praegu kõik toimib," märkis ta rahulolevalt.

Rannula mängis ammu ka Rocki eest, aga terve kümnendi Tartus pallinud Leppik tunneb tartlaste praegust koolkonda muidugi paremini. Käbini hinnangul on just Leppik see, kelle abil on võimalik Rocki murda. "Temast tuleb praegu ülivõrdes rääkida. Vähe on mängijaid, kes tahavad kaitses nii isuga tegutseda ja on nii suure võitlejahingega. Ta on meeskonnas nagu juur, millest saab kõik alguse!" tõstis Käbin esile Leppiku rolli nii platsil kui sellest väljaspool.

Rocki pingeid võib igaüks ette kujutada, aga kas Pärnu võidud ei ole mängijates lisakohustusi tekitanud? "Nemad on ikka rohkem pinges kui meie, meil nii suurt kohustust veel pole. Aga kõik mängijad on inimesed ja eks neil tekivad oma mõtted. Meie mõte on see, et äkki suudame nad ära karistada," sõnas Käbin.

Lühikese korvialusega Pärnu loodab jätkuvalt oma ridadesse võtta ühe suurema välistäienduse ja Käbini sõnul oli eilsel treeningul üks järjekordne kandidaat ennast ka näitamas.