Tallinna Flora kodumänge on lõppeval hooajal praeguse seisuga vaadanud 763 pealtvaatajat, mis on Eesti meistriliiga rekord.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
21. oktoober 2014, 08:00

FC Flora siht 2015. aasta hooajaks: publikuarv 1000+! (2)

Kui reeglina on Eesti jalgpalli meistriliiga publikuarvust tulnud rääkida kahetsevas või kurtvas kõneviisis, siis Tallinna Flora on lõppeval hooajal selles vallas teinud tohutu hüppe – mullune keskmine publikuarv 336 on paisunud 763 peale (üks kodumäng on veel pidamata).

"Uskusin, et suudame keskmise publikuarvu viia 600 kanti. Praegune number on üllatus. Eriti ootamatud on olnud ilusad publikunumbrid mängudes tabeli tagumise poole vastastega. Kui mullu tuli neid vaatama 120, siis tänavu 300 inimese kanti," tõdeb Flora tegevjuht Jaanus Pruuli, publikuplahvatuse peaarhitekt.

Järjekindel teavitustöö Flora noortesüsteemi laste ja nende vanemate seas, esindusmeeskonna mängijate tegutsemine noortegruppide mentoritena, erinevad kampaaniad (Flora mängusärke kandvad Selveri müüjad, mängupiletite otsepostitus, Tele2 saadetud SMS-kutsed), Eesti meistriliiga kontekstis enneolematult sisukad ja nägusad mängukavad, tasemel fännisektor, tantsutüdrukud, toitlustus. Flora tõestab ilmekalt, et iga detail on oluline sõltumata sellest, kas vastas on Jõhvi või Levadia, sest esimest korda staadionile sattunud tuleb sinna tagasi meelitada.

"Flora sisemisest kogukonnast – noormängijad, lapsevanemad, esindusmeeskonna mängijate sõbrad, tuttavad, pereliikmed – on hakanud mängudel käima keskmiselt 100 inimest rohkem kui varem. Kampaaniad toovad aga staadionile inimesed, kes pole varem kunagi Eesti jalgpalli kohapeal vaadanud. 2015. aasta, Flora 25 tähise all toimuva hooaja eesmärk on keskmiselt neljakohaline publikuhulk," räägib Pruuli.

Hooaja viimases kodumängus võõrustab Tallinna Flora 1. novembril Tallinna Kalevit.

Statistikaga aitas Mati Kesaväli.