Jules Bianci piloodita auto Vene GPl.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
21. oktoober 2014, 11:01

Bianchi õnnetust asuvad uurima vormeliala legendid

Rahvusvaheline autospordiliit FIA nimetas 10-liikmelise ekspertpaneeli, mis asub uurima Marussia piloodi Jules Bianchi traagilist õnnetust Jaapani GPl ning peab soovitama lahendusi, et midagi sellist enam kunagi ei korduks.

Bianchi õnnetuse põhjuseid hakkavad selgitama ning sellest järeldusi tegema sellised vormelisarja legendid nagu Michael Schumacheri ja Jenson Buttoni MM-tiitlite taga olnud insener ja meeskonnajuht Ross Brawn, kahekordne maailmameister Emerson Fittipaldi ning kunagine Ferrari talli juht Stefano Domenicali, vahendab Guardian. Meeskonda juhib viimased 20 aastat FIA turvakomisjoni juhtinud Peter Wright.

"Meeskond koostab õnnetusest täieliku ülevaate, et mõista, mis juhtus, ja pakub välja uusi lahendusi ringradade turvalisemaks muutmiseks," seisab FIA pressiteates. "Paneel asub tööle sel nädalal ja oma tulemusi esitavad nad maailma mootorispordinõukogul 3. detsembril 2014. aastal Kataris."

Ülejäänud kuus komisjoniliiget on rajajulgestajate esindaja Gerd Ennser, kestvussõidusarjade võistlusdirektor Eduardo de Freitas, ringradade komisjoni president Roger Peart, FIA meditsiinikomisjoni president Gerard Saillant, vormelisõitjate liidu president Alexander Wurz ja rahvusvahelise apeelatsioonikohtu kohtunik Antonio Rigozzi.

Bianchi sõitis 5 oktoobril toimunud Jaapani GPl otsa Adrian Sutili masinat teisaldanud rajatraktorile ning on raske ajukahjustusega haiglas. Tõenäoliselt ei tule mees enam kunagi teadvusele.