Aleksandr Volodin (vasakul).Foto: TIINA KÕRTSINI
Jalgpall
22. oktoober 2014, 07:00

Sillamäe sai penaltitega (ilmselt) eurokoha

Sillamäe Kalevi eilne 4:2 penaltivõit Eesti karikavõistluste kaheksandikfinaalis FC Infoneti üle kindlustas Virumaa vutiklubile tõenäoliselt märkimisväärse osa järgmise aasta eelarvest, sest tallinlaste langemisega sai sisuliselt kindlaks, et tuleval hooajal esindab Eestit eurosarjas meistriliiga esinelik.

Järgmise hooaja alul peetavate karikavõistluste veerandfinaalide seltskond on kirju: enne täna peetavat viimast kaheksandikfinaali Viimsi FC Igiliikuri ja FC Flora duubli vahel on teiste seas pääsu jätmisesse ringi kindlustanud näiteks nii teise liiga meeskond FCF Tallinna Ülikool kui meistriliiga tipud Flora, Nõmme Kalju ja Sillamäe.

Kalevlaste matš Infonetiga oli ettevaatlik, sest potentsiaalselt oli mängus üle 100 000 euro, mis kaasneb osalemisega Euroopa liiga eelringis.

Kuigi virulased pole maha matnud lootust tõusta ka meistrisarjas esikolmikusse ja kindlustada nõnda otse koht eurosarjas, on neil siiski põhjust kergendatult hingata: Mihhail Lavrentjev tõrjus pärast 120 minutit kestnud palliveeretamist kohe esimese Infoneti penalti ning lõpuks kukutas seisuks 4:2 teinud Aleksandr Volodini tabamus Infoneti lõplikult.

Et Eesti meistriks tuleb suure tõenäosusega Tallinna Levadia, kes karikasarjast oma lohakuse tõttu juba langenud, pääseb sealt Euroopasse vaid karikavõitja. Alamate liigade klubid pole möödunudaastase üllataja Santose tasemel ning meistriliigast on lisaks eelmaitutele mängus veel Jõhvi ja Paide meeskonnad. Seega esindavad tuleval aastat Eestit Meistrite ja Euroopa liiga eelvoorudes tõenäoliselt meistriliiga esineliku klubid Levadia, Flora, Kalju, ning Sillamäe.