Müncheni Bayern kõmmutas eile õhtul AS Roma võrku seitse palli.Foto: CIAMBELLI/SIPA
Uudised
22. oktoober 2014, 12:58

STATISTIKAPOMM | 8 kummalist arvu raju teisipäeva kohta jalgpalli Meistrite liigas (2)

Teisipäev jalgpalli Meistrite liigas oli lihtsalt imeline. Skoorid 7:0, 7:1, 6:0 ja 4:3 on sedavõrd ebatavalised, et statistikaagentuurid lausa niutsusid heameelest, sest mitte miski ei meeldi neile rohkem, kui anomaalsete numbritega poosetada.

500 väravas on Lionel Messi osalenud kas söötjana või väravana nendes 436 mängus, mis ta klubi eest pidanud. Kokku on Barcelona neis mängudes löönud 1068 väravat ehk eilses 3:1 võidumängus Amsterdami Ajaxi üle esmalt Neymarile resultatiivse söödu andnud ja seejärel ise skoorinud Messi on olnud osaline pea igas teises tabamuses.

5 penaltit järjest, millega Londoni Chelsea väravavaht Petr Cech on Meistrite liigas silmitsi seisnud, pole väravasse jõudnud. Arvesse on võetud ka penaltiseeriates sooritatud löögid. Eilses 6:0 võidumängus Maribori üle seisis Cech silmitsi penaltiga, aga Agim Ibraimi löök tabas posti.

2 mängijat on suutnud lüüa ühes Meistrite liiga alagrupiturniiri kohtumises viis väravat. Lionel Messi 2012. aasta 7. märtsil 1/8-finaali matšis Leverkusenni Bayerile ja Donetski Šahtari ründaja Luiz Adriano eile Borissovi Batele. Messi kõmmutas viis väravat kodu-, Luiz Adriano võõral väljakul.

40 väravat löödi Meistrite liiga eilses 8 mängus. Resultatiivsem on võistluse ajaloos olnud vaid üks päev - 1997. aasta 1. oktoobril löödi 44 väravat. Aga tol päeval peetu 12 mängu (Meistrite liiga koosnes toona kuuest alagrupist ning kõik mängud toimusid samal päeval).

2 klubi on läbi aegade suutnud Meistrite liigas võõral väljakul lüüa esimese poolajaga viis või enam väravat. Müncheni Bayern eile (poolaeg AS Roma vastu 5:0) ja Donetski Šahtar samuti eile (poolaeg Borissovi Bate vastu 6:0).

7:0 võidu on Meistrite liigas läbi aegade saavutanud kaks võõrsilmänginud meeskonda - Marseille Olympique 2010. aasta sügisel MSK Žilina (Slovakkia) vastu ja Donetski Šahtar eilses mängus Borissovi Batega.

69 väravat on hetke seisuga Meistrite liigas löönud nii Lionel Messi (89 mänguga) kui ka Cristiano Ronaldo (105 mänguga). Rekordiomanik on (veel) legendaarne hispaanlane Raul Gonzalez 71 tabamusega.

65% Donetski Šahtari väravatest Meistrite liigas on löönud Brasiilia jalgpallurid. Samba-samba.