Rait Keerles (viskel) tõi Raplale 14 punkti.Foto: Arno Saar
Korvpall
23. oktoober 2014, 22:30

GALERII: Rapla hea algus Balti liigas jätkus, alistus ka Moskva Dinamo! (2)

Rapla Tyco sai korvpalli Balti liigas teise magusa võidu, kui kodusaalis oldi üle Moskva Dinamost 74:70. Pole paha algus klubile, kes on eelnevatel hooaegadel samas liigas edasipääsust kaugele jäänud.

Praegu Venemaa tugevuselt teise liigasse kuuluv Dinamo dikteeris küll suurema osa mängust, kuid raplakad leidsid närvilises õhkkonnas toimunud kohtumises hea rütmi just õigel hetkel ehk viimase veerandaja lõpus. Rait-Riivo Laane ja Martin Paasoja kaugvisked kasvatasid Rapla edu poolteist minutit enne mängu lõppu 8 punktile, aga Vene klubi suutis veel asja põnevaks muuta.

„Nad ei jäänud muud midagi üle, kui pidid hakkama raskeid viskeid võtma. Meil olid tegelikult käed peal ja vahel polegi sellistel puhkudel kaitsel midagi teha. Õnneks suutsime lõpus vabavisetel kindlamad olla," rääkis võitjate resultatiivseimana 19 punkti toonud Laane.

Tema sõnul suudeti teisel poolajal oma mänguplaan peale suruda ja see toimis. „Tõstsime tempot ja hakkasime palli rohkem liigutama, täpselt nii nagu peatreener (Aivar Kuusmaa – toim) tahtis."

Võimalikel murdehetkedel hoidis Raplat mängus peamiselt oma 14 punktist 10 teisel poolajal toonud Rait Keerles, kes trotsib endiselt põlvevalu ja lonkab vahepeal päris märgatavalt. „Põlve seis pole üldse hea, aga tuleb mängida," nentis ta.

Eelmisel teisipäeval samuti kodus Rakvere Tarvase lisaajal alistanud Rapla algus on C-grupis olnud küll ilus, aga ühtegi etteplaneeritavat võitu neil ühtlaselt tugevas seltskonnas pole. „Kahe võiduga grupist edasi ei saa, see on selge. Meil on veel vara rõõmustada," kinnitas Laane.

Teises kohtumises alistas TTÜ B-grupis külla sõitnud Panevežyse Lietkabelise 84:77. TTÜle tõid Joonas Järveläinen 24, Andrew Arnold 18 ja Kiur Akenpärg 17 punkti.