Heiki Nabi.
Maadlus
24. oktoober 2014, 11:00

Heiki Nabi lõpetab väsitava hooaja kodus

Poolteist kuud tagasi Kreeka-Rooma maadluses MMil raskekaalus (-130 kg) pronksi võitnud kahekordne maailmameister Heiki Nabi on pärast seda mööda maailma ringi sõitnud ja lõpetab täna-homme Tallinnas Kalevi spordihallis Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel pika ja kurnava hooaja.

Usbekistanis toimunud MMi järel on ta võistelnud Saksamaa Bundesligas ja oktoobri alguses sai USAs New Jerseys sõjaväelaste MMil samuti pronksi. "Olen üritanud nii palju kui võimalik septembri alguse head vormi hoida, aga on loogiline, et kehaline seis on kogu aeg langevas joones olnud. Loodan sellegipoolest, et suudan endast veel ühe korra kõik välja pigistada," sõnas Nabi.

Täna teeb ta kaasa Eesti-Soome maavõistlusel ja homme püüab Nabi esimest korda pärast 2009. aastat triumfeerida Palusalu memoriaalil.

Osalejate nimekirja vaadates on tema ainukesed tugevad konkurendid tänavuseaasta EM-hõbe Ljubomir Dimitrov Bulgaariast ja kogenud leedulane Mindaugas Mizgaitis.

Dimitrovist on Nabi värsked mälestused, sest MMi pronksimatšis jäi eestlane 1:0 peale. "Mul on viimastel kuudel kõik nädalavahetused võistluste tõttu kinni olnud ja pikast hooajast on juba väike tüdimus peale tulnud. Dimitrov pole minu teada kuskil võistelnud ja on ilmselt rohkem hinge tõmmata saanud. Aga pärast MMi on kõigil vorm langenud," rääkis ta.

MMil kehakaalus -98 kg 8. koha saanud Ardo Arusaar on samuti võistlustules ja on enda kaalukategoorias selge favoriit. Meie parematest teevad veel kaasa Rauno Pajuviidik (-71 kg), Erkki Alak (-80 kg) ja Alo Toom (-85 kg).