Serbia ja Albaania mängul toimunud intsident leidis lõpplahenduseFoto: Marko Drobnjakovic
Jalgpall
24. oktoober 2014, 12:16

UEFA otsus: Serbia alistas märuliga lõppenud EM-valikmängus 3:0 Albaania, kuid tabelisse punkte kirja ei saa

Serbia Jalgpalli Liidu andmetel langetas UEFA seoses 14. oktoobril toimunud 2016. aasta EM-valikmänguga otsuse ning nende kasuks määrati 3:0 võit. Ometi ei tasu serblastel rõõmustada, sest punkte nad võidu eest siiski kirja ei saa, vahendas BBC. 

14. oktoobril toimunud Serbia ja Albaania vahelises EM-valikmängus läks esimese poolaja lõpus käest ära, kui väljaku kohale ilmus droon, mille külge oli kinnitatud Albaania lipp ning riik oli kujutatud Suur-Albaania piirides, mis sisaldas ka Kosovot.

Serbia mängijad rabasid lipu maha, mis pahandas Albaania mängijaid. Järgnes suurejooneline kaklus, mis päädis ka fännide platsilejooksuga. Ühtlasi sai vigastada Albaania mängija Bekim Balaj. 

Kuigi UEFA määras serblastele võidu, saavad nad siiski karistada - tabelis võetakse neilt ära kolm punkti ehk kokkuvõttes ei saa kumbki meeskond punktilisa ning samuti ei tule kohtumine kordamisele. 

Lisaks peab Serbia koondis kaks järgmist valikmängu pidama kinnistuse uste taga. Nii Serbia kui ka Albaania alaliitudele määrati mõlemale veel 100 000 euro suurune trahv. Mõlemal alaliidul on aga õigus karistused vaidlustada.

Tabeliseis I-alagrupis: 1. Taani 4, 2. Albaania 4, 3. Portugal 3, 4. Serbia 1, 5. Armeenia 1