Murdmaasuusakoondise pressikonverentsFoto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
24. oktoober 2014, 14:36

Murdmaakoondis alustab suusatalve: Eesmärk teha parim hooaeg! (2)

Eesti murdmaasuusakoondis koguneb täna, et rääkida maailmameistrivõistluste hooaja eel senisest ettevalmistusest, hooaja plaanidest ja eesmärkidest. Elke Auto esindusse kogunesid rahvuskoondise liikmed Aivar Rehemaa, Raido Ränkel, Karel Tammjärv, Algo Kärp, Peeter Kümmel, Siim Sellis ja Piret Pormeister. Õhtuleht hoiab suusahuvilisi sportlaste mõtetega kursis!
14:40

Jutud laua tagant on nüüd aetud ja sportlased-treenerid saadaval põhjalikemaks ja isiklikemaks intervjuudeks. Merili Luuk ja Deivil Tserp nendega parasjagu tegelevadki ning lugeda saab neid peagi veebist ja homsest Õhtulehest.

14:36

14:36

MK-sarjas tohib Eesti koondist ühel distantsil esindada neli meest ning kolm naist. 

14:35

Eesti sprinterid Piret Pormeister, Siim Sellis ja Peeter Kümmel treenivad jätkuvalt Christoph Schmidi treeninggrupis, kuhu kuuluvad ka šveitslased ning soomlased. Erinevalt distantsikoondisest, kes läheb peagi Olosele nn esimese lume laagrisse, lähevad nemad harjutama Davosi. 

14:32

Ainsana julgeb oma kindla eesmärgi välja öelda Aivar Rehemaa: "Ütlen kõige vanemana välja ka koha. Minu eesmärk on Faluni MMil sõita esikuue hulka!"

14:31

Aivar Rehemaa on sponsoritelt saadud uue sõiduvahendi värvivahetuse üle rõõmus. "Väljas seisab täpselt samasugune auto, aga musta värvi. Äkki seetõttu tulidki halvad tulemused," muigab ta, viidates helgemale värvitoonile. 

14:30

Ka Raido Ränkel ei alahinda Poltoranini panust. "See kogemus tuleb meile kõigile kasuks."
"Suvine ettevalmistus pidas kõik paika, kuid just hanksisin kerge tõve külge. Üldjuhul olen sügisel enne hooaega liiga heas seisus, äkki tõmbas haigus seisu alla. Olen värske ning puhanud, nii tulevad ehk head tulemused."

14:28

14:27

Kärp lisas, et MMi põhidistantsi, 50 km klassikasõidu peaproov toimub Tartu Maratonil. 

14:26

Algo Kärp sõnas, et kindlasti on hea muutus uute inimeste lisandumine: "Meiega on lisandunud Aleksei Poltoranin ning kolm nooremat suusatajat. Uut verd ja uusi mõtteid on sel aastal hulganisti lisandunud ning meetodeid on muudetud. Laias laastus oleme treeninud korralikult ja hästi ning kindlasti pole üle pingutanud. Hooajaks peaks just kui kõik olema enam-vähem tehtud. Põhja-Soome lumelaagris viimistleme ja siis hakkab juba MK."

14:24

Teine sprinter Siim Sellis lisas, et ootab väga Otepääl toimuvat MK-etappi

14:23

Kalevipojaks hakanud pikkade juustega Peeter Kümmel: "Olen karjääri jooksul enda keha metoodikat palju tundma õppinud. Kehalised testid on head indikaatorid ning nende tulemuste põhjal ei näe põhjust, miks ma ei või olla kiire ja maailmaparemikku üllatada."

14:22

Piret Pormeister: Hooaja ettevalmistuse olen teinud Christoph Schmidi grupiga ning kõik on kulgenud väga hästi. Olen kohe-kohe algavaks hooajaks valmis. Eesmärk on teha senise karjääri parim hooaeg!

14:19

Aivar Rehemaa uus sõber

14:18

Sponsorid on helded: Kui suuskadel saab libe liug otsa, võib Raido Ränkel loota Elektrumi poolt saadud oranžile kelgule. "Turvalist teekonda tippu!"
Aivar Rehemaa ei saa oma uuest autost üle ega ümber ning silitab aeg-ajalt valget masinat.

14:13

"Libedat lund!" soovib sponsor Saku.
"Et ikka lumi tuleks!" - loodab ISC
"Eneseületamist!" ootab Merko
"Rõõmsat sõitu!" tahab Toyota ja Elke auto ning Aivar Rehemaa võtab punastades enda kätte autovõtmed. 

14:11
Merili Luuk

Alustuseks said ajakirjanikud Eesti Suusaliidu peasekretärilt Jaak Maelt kaela kena sahmaka lund. Siinkirjutaja ekraangi sai märjaks. Pressikonverentsil istuvad suusatajad vaatavad mõtlikult kena valget autot ning kuulavad sponsorite toetavaid sõnu. 

14:09

Tere päevast! Milliseks kujuneb suusatajate tänavune hooaeg? Sellele teavad vastust vaid sportlased ise.