KONTROLLI ALL: Hooaja avamängus hoidsid Cincinnati kaitsjad, sealhulgas Margus Hunt (nr.99) Ravensi ründemängu vakka. Foto: Reuters/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
25. oktoober 2014, 09:30

Margus Hunt ja Bengals mängivad elu ja surma peale (3)

Cincinnati Bengalsit ootab sel pühapäeval ees ellujäämismäng. Kui kodusel Paul Browni staadionil kaotatakse Baltimore’i Ravensile, võib neljas järjestikune play-off-koht jääda helesiniseks unistuseks.

Kiire meeldetuletus NFLi süsteemist: 32 meeskonda on jagatud kaheks konverentsiks, mis omakorda jagunevad neljaks divisjoniks. Septembrist detsembrini peavad kõik klubid 16 kohtumist, kusjuures ainult oma divisjonikaaslastega mängitakse kodus-võõrsil.

Põhihooajale järgneb play-off, kuhu pääsevad kuus meeskonda – divisjonide võitjad ning kaks wild cardi ehk konverentsi parima võiduprotsendiga teise ja/või kolmanda koha omanikku.

Bengals ja Ravens on ühe divisjoni meeskonnad ning kui Margus Hundi koduklubil on hetkel kuue mänguga kirjas kolm võitu, kaks kaotust ja üks viik, siis Ravens on võitnud viis matši ja kaotanud kaks, nende seas ka hooaja avakohtumise Cincinnatile 16:23.

Seega omab pühapäevane kohtumine Bengalsi jaoks erakordset kaalu. Kui kolm järjestikkust matši võiduta olnud klubi peaks koduväljakul kaotama ka Ravensile, oleks divisjonirivaal juba kolme võiduga eduseisus ehk tõenäoliselt tuleks Bengalsil hooaja alul nii kindlana tundunud play-off’i otsepääsmest suu puhtaks pühkida.

Järgneks kompromissitu võitlus viimase kahe karikamängude koha peale. Hetkel on ühes kinni San Diego Chargers ning teisele võitlevad kuus meeskonda, nende seas ka Cincinnati divisjonikaaslased Pittsburgh Steelers ja Cleveland Browns. Mõlemaga kohtub Bengals veel kahel korral.

Võidetavad mängud? Jah. Ettearvamatud? Kindlasti. Et vältida sadade negatiivsete permutatsioonidega olukorda, tuleb Margus Hundil ja ta liinikaaslastel hoida pühapäeval kaitse kõva, mängujuht Andy Dalton peab üle saama oma ebakindlusest rünnakul ning viimased kaks mängu veenvalt võitnud Ravens tuleb koduväljakul alistada.