Piret Pormeister.Foto: Laura Oks
Talisport
25. oktoober 2014, 08:00

Eesti suusasprinterid kiidavad koostööd Šveitsi tiimiga

Eesti suusasprinterid Peeter Kümmel, Siim Sellis ja Piret Pormeister kiidavad šveitslasest treenerit Christoph Schmidi, kelle juhendamisel harjutavad ka soomlased Kalle Lassila ja Lasse Paakkonen ning šveitslanna Laurien van der Graaff.

"Eelmisel aastal algas meie koostöö alles juuli lõpus, siis tuli võistlushooaeg juba vastu ning ta ei suutnud mõtteid ja treeningumetoodikat sisse tuua," ütleb

Kümmel. "Tänavu oleme hakanud juurutama oma põhimõtteid ning tõotab tulla huvitav talv. Meil on olnud up and down olukordi, eks näis, kuidas läheb nüüd."

Kümmel jätkab: "Ennekõike on hooaja algus olnud üks suur rutiin, mida armastan ja mis mind tugevalt kannustab ja motiveerib. Tervis on hea, treeningupartnerid tugevad ning testid näitavad, et minuga pole lihtne koos sõita."

Ootustest rääkides ei hoia 2011. aasta MMi kuues sprinter Kümmel tundeid vaka all. "Tahaks tuua kõrgeid kohti. Loomulikult sooviks tulla maailmameistriks, kahekordseks ja kolmekordseks maailmameistriks, aga kas need soovid realiseeruvad... Teen selleks kõik ja annan endast parima, eks näis, milleks mu keha ja vaim valmis on."

Oluliseks peab Kümmel ka jaanuari keskel Otepääl toimuvat MK-etappi. "Väga kihvt on kodus sõita, elan staadionile nii lähedal, et see on ju suisa mu koduhoov. Eestlased on alati kodus hästi esinenud, miks mitte tänavu nii teha."

Ka Sellis ja Pormeister sihivad senise karjääri parimaid tulemusi. "Olen saanud harjutada koos mulluse MK-sarja seitsmenda sprinteri Laurien van der Graaffiga, mitu aastat mul sellist võimalust polnud," osutab Pormeister, kes treenis äsja Hispaanias.

Nüüd harjutavad sprinterid kaks nädalat Davosis ja siis jätkavad MMi ettevalmistust Olosel.