504075869 Real Madrid players celebrete after scoring during the Spanish league football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 25, 2014. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANOFoto: JAVIER SORIANO
Jalgpall
25. oktoober 2014, 20:50

FOTOD JA VIDEO: El Clasicol kiirelt kaotusseisu jäänud Real võttis lõpuks kindla võidu (5)

Tänase spordipäeva vaieldamatu tähtsündmus leidis aset Hispaania pealinnas Madridis, kus kohaliku kõrgliiga 9. voorus madistasid gigantklubid Madridi Real ja FC Barcelona. Kuigi külalised läksid kiirelt juhtima, võttis lõpuks kindla 3:1 võidu Real.
21:16
Ott Järvela

Sky Sportsi mängu-järgses stuudios huvitav mõttearendus:

1) oma tippajal ei pidanud Barcelona standardolukordadest väravate sisselaskmise pärast muretsema, sest nad hoidsid nii palju ja hästi palli, et vastane teenis standardolukordasid haruharva.

2) täna pandi Jordi Alba asemel Jeremy Mathieu algkoosseisu just kartuses, et muidu jäädakse standardolukordade kaitsmisel suurde hätta.

3) Alba puudumine ja Mathieu platsilolek a) kärpis Barcelona ründevõimekust, sest ei suudetud nii hästi palli hoida ja vasak äär polnud nii ohtlik, b) mis omakorda tõi kaasa selle, et Real teenis rohkem standardolukordasid.

Hispaania jalgpalliajakirjaniku Guillem Balague resümee: "Johan Cruyff oleks öelnud, et kui standardolukordade kaitsmine on meie jaoks probleem, siis ärme anna vastasele neid. Praegu mõeldi ja talitati teistsuguse loogika järgi..."

21:00
ottjarvela

El Clasico ainuke "aga": mis siis, kui Messi viinuks Barca 2:0 juhtima (Casillase super jalatõrje)? Kõigele muule vastas Real ammendavalt.

20:54

20:52

Kohtumine on lõppenud, Madridi Real alistab oma suure konkurendi 3:1.

Liigatabeli liidriks jääb siiski 22 punkti kogunud Barcelona, kuid Real jääb neist nüüd maha vaid ühe punkti võrra.

20:48
ottjarvela

Madridi Real - FC Barcelona 3:1. Parem meeskond võitis. Kaheväravaline vahe peegeldab tänast jõudude vahekorda päris täpselt.

20:39

Kümme minutit kohtumise lõpuni ja hetkel tundub küll, et asjad on selgelt Reali kontrolli all. Pigem skoorivad mõnel vasturünnakul nemad, kuid kui Barca peaks siiski lähemate minutite jooksul võrgu sahisema panema, näeme siin veel sellist andmist, et oi-oi-oi!

20:27

Suareze ametlik debüüt kestab 70 minutit, siis võetakse vähemalt esimesel poolajal igati korraliku partii teinud uruguailane puhkama. Ning vastuse saab ka teine ülekande alguses püstitatud küsimus - vähemalt täna ei saanud keegi vastastest Suareze hambaid tunda.

20:26
OptaJose

4 - Karim Benzema has scored four goals in his last three league games against Barcelona at the Santiago Bernabeu. Scratch.

20:19

Real lööb kolmanda!

Värava autoriks esimese poolaja ebaõnnesõdur Karim Benzema. Pool tundi mängida - kas Barca suudab veel vastata või hakkab nende jaoks paistma üks korralik sauna-laupäev?

 

20:18
ottjarvela

Need 10 sekundid, mis lahutasid olukorda, kus Isco Iniestalt palli võttis, ja Benzema 3:1 väravat, kuuluvad kontrarünnaku kullafondi!

20:13
OptaJose

5 - Toni Kroos is the @realmadriden top assister in La Liga this season with five assists, three of them from set pieces. Telescope.

20:12
BumperGraham

Team which deserves to be in the lead is in the lead. No question

Hispaania jalgpalli asjatundja Graham Hunteri arvates on Reali eduseis igati teenitud

20:11

Teine poolaeg saab Reali jaoks suurepärase alguse, kui nurgalöögi järel skoorib keskkaitsja Pepe. 2:1!

 

20:09
ottjarvela

Pakun, et Mathieu mängib (ja Jordi Alba on pingil), et õhujõude veidikenegi tasakaalustada. Pepe 2:1 värav näitas, et tasakaalu pole.

19:55
Ott Järvela

El Clasico poolajal paar sõna teemast, mis selle mängu puhul alati kõigi lemmik - kohtunik. Mängu vilistab 30aastane Jesus Gil Manzano, kes töötab La Ligas (alles) kolmandat hooaega.

Küsimuse "miks on nii tähtis mäng usaldatud nii noorele kohtunikule?" vastas minu jaoks esimesel poolajal ära Manzano töövõime. Ilmselt ei ole maailmas jalgpallikohtumist, kus korraga oleks väljakul rohkem talenti, mis tähendab suuri kiiruseid ja väga kõrget tempot. Kohtuniku suurim relv on sel juhul füüsiline konditsioon - kui olla alati olukorra lähedal, siis on šanss asja õigesti fikseerida oluliselt suurem kui veidi kaugemalt. Vigu tuleb ikka sisse, aga õigel ajal õiges kohas olemine vähendab neid. Manzano on seda relva esimesel poolajal üldjoontes hästi kasutanud.

Barcelona kollaste kaartide vastu ma ei vaidle, aga Toni Kroos pidanuks äärejoone juures Messile tehtud vea eest samuti hoiatuse saama. Pique - Benzema intsidendis ma kohtunikule etteheiteid ei tee, sest ilma täiendavate abikohtuniketa ei saagi brigaadilt sellise olukorra märkamist nõuda. Peakohtunik pidi jälgima palliga mängijat ja joonekohtunik suluseisu. 4. kohtunikul või kaugemal joonekohtunikul on 50-60 meetri kauguselt sellise vea fikseerimine sisuliselt võimatu. Penalti oli 100% õige (ja lihtne otsus).

19:54

Sellega on esimene poolaeg ka lõppenud, seis 1:1.

Statistikat:

19:53

Poolaja lõpus avaneb hiilgav võimalus James Rodriguezel, kuid täiesti vabaks unustatud MMi edukaim väravakütt lööb palli väravast mööda:

 

19:42
OptaJose

11 - @Cristiano Ronaldo has scored in his last 11 games, his best run scoring for @realmadriden. Unstoppable.

Ronaldo on Reali eest nüüd viimases 11-s mängus skoori teinud. 

19:41

Ning Cristiano Ronaldo ei eksi! 35. minutil on seis 1:1!

19:37

Penalti Realile! Marcelo tsenderdus tabab Gerard Pique kätt ning kohtunik Barcalae ei halasta

Loe rohkem