Foto: LAURA OKS
Maadlus
27. oktoober 2014, 07:00

Nabi ja Arusaar lõpetasid hooaja võidukalt

Sel suvel maadluse MMil pronksmedali teeninud Heiki Nabi lõpetas väsitava hooaja võiduga, kui alistas Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel raskekaalu finaalis vana konkurendi, bulgaarlase Ljubomir Dimitrovi. Võidukas oli ka Ardo Arusaar .

MMi pronksimatšis sama bulgaarlast 1:0 võitnud Nabi trotsis väsimust ja kordas tulemust koduse tippvõistluse finaalis. "Finaali lõpp oli väga raske, üritasin siiralt tahtejõu pealt maadelda. Võiduga on tore hooaeg lõpetada, kuid tunnen, et olen nii vaimselt kui füüsiliselt läbi," sõnas oktoobri alguses USAs New Jerseys sõjaväelaste MMil pronksmedali teeninud Nabi.

Poolraskekaalu finaalis kohtusid Ardo Arusaar ja venelane Maksim Safarjan, millest väljus 3:2 võiduga eestlane. Venelane oli suisa nii emotsionaalne, et lõi Arusaare hambad veriseks. "Vastased on erinevad, mõni mees tahab näppe ära väänata ja mõni hambaid suust välja lüüa. Aga selline maadlus ongi," muigas Arusaar.

Maadlejad lõpetavad hooaja viiepäevase laagriga, kuhu kaasati poolakad ning ukrainlased. Kauaoodatud puhkus tuleb aga magus. "Kui juba maadluseisu hakkab ära kaduma, on midagi valesti. Nüüd tuleb isu tagasi tuua ning siis hooga tähtsale, olümpiapiletite püüdmise hooajale vastu minna," sõnas Nabi.