AUHIND: Sander Pärn (vasakul) ja James Morgan poseerivad oma järgmise aasta sõiduvahendi, Ford Fiesta R5 ees. Foto: Twitter/Dmack
Auto-Moto uudised
27. oktoober 2014, 07:00

Pärn võitis rallitiitli ja kindla tuleviku

Hispaania rallil said paika kaks tiitliomanikku. Kui ülejäänud maailma huvitab rohkem Sebastien Ogieri MM-võit, siis eestlaste jaoks on olulisem Sander Pärna triumf Drive Dmack karikasarjas, millega kindlustas endale järgmiseks hooajaks koha WRC2-auto roolis.

Pärn võttis enne seda hooaega riski ja palkas enda kõrvale istuma Walesist pärit kaardilugeja James Morgani. Muutuse taga oli lihtne plaan: kui Pärn õpib kitsastel metsateedel kihutades ära inglise keeles suhtlemise, pole tal probleemi hooldusalas rallimaailma tähtsate ninadega lävida. Koos liituti esmakordselt peetud Drive Dmack karikasarjaga ning rallipaar alustas hiilgava hooga võttes võidud nii Portugalis, Poolas kui Soomes. Viimased kaks etappi peeti küll asfaldil, mis eestlaste lemmikteekatte teatavasti pole. Pärn näitas aga üles vanusele ebaharilikku tarkust, sõitis alati kindla peale ja saigi Hispaanias turvalises eduseisus meistrina triumfeerida.

Karikasarja peeti küll MM-rallidel, ent selle eest pakutav auhind polnud MM-tiitel. See oli midagi veel paremat: pääs järgmiseks aastaks sarja nimisponsori WRC2 auto rooli, mida tänavu roolis ka Ott Tänak. Seega on Pärn esimene Eesti rallipiloot, kelle järgmise aasta plaanid kindlalt paigas on.

Karl Kruuda lootused WRC2 klassi tiitlit püüda said Hispaanias kahjuks otsa. Reedel avarii tõttu 20 minutit kaotanud eestlane sai lõpuks küll seitsmenda koha ja tõuseb MM-arvestuses viiendaks, mööda Tänakust, ent Hispaanias võitnud Nasser Al-Attiyah on enne viimast etappi Walesis juba 30 punkti kaugusel.

Kruuda lubas, et järgmisel aastal üritab ta taas WRC2 MM-tiitlit püüda.