VASTANDID: Rakvere Tarva uus tagamängija Brandis Raley-Ross on ennast lühikese ajaga käima saanud, Rocki eeldatav liider Augustas Peciukevicus pole ennast aga endiselt leidnud. Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
27. oktoober 2014, 07:00

Rakvere Tarvas võitis ja muutis Tartu Ülikool/Rocki meeleolu morniks

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonna laupäevane kaotus Rakvere Tarvale kinnitas taas, et Rock pole endiselt mängumasinat käima saanud. Tarva vanker on aga pärast Brandis Raley-Rossi liitumist täishoo sisse saanud.

Rocki pallurid ja pealik Gert Kullamäe olid Rakvere spordihallis pärast lõpuvilet isegi veel mornimad, kui arvata osanuks. Kolm veerandaega tegutseti enam-vähem rahuldavalt, aga lõpus jäi käikudest puudu ja Tarvas sai teenitud 75:71 võidu.

Kullamäe peab aina enam vastama küsimustele stiilis "Kas Rock saab 4. novembril algavateks Eurochallenge’i mängudeks korda?" Vastata on nendele aga raske, sest tartlaste probleemid pole kinni detailides, vajakajäämisi on igal pool. Kehv kaugvisete tabavus, vaimsed pinged, üllatavalt nõrk korvialune tegutsemine, Joosep Toome põlvehäda, eelmise hooaja liidri Augustas Peciukeviciuse vähikäik ja nii edasi.

Vahest kõige üllatavam oli laupäevases matšis Rocki allajäämine Tarvale kolmesekundialas. "Tegelikult ei tohiks see nii olla. Me ei suuda veel (Karolis) Petrukonist kuidagi ära kasutada. Eks ta jääb mingitel hetkedel ise ka pehmeks, aga kokkuvõttes peaksime korvi all hoopis aktiivsemad olema, aga me pole seda suutnud. See pole praegusel hetkel andestatav, eriti euromänge silmas pidades," arutles Kullamäe.

Tema sõnul tegeletakse probleemide kõrvaldamisega kogu aeg, aga mänguolukorras asjad lihtsalt ei toimi. Aga tasub vaid kaheksa päeva pärast võõrsil Rumeenia klubi Rovinari Energiat võita ja elu on jälle natuke ilusam.

Tarvas võib juba praegu oma seisuga päris rahul olla. Varasemad kaotused Raplale ja Pärnule on heastatud kahe tipp-topp esitusega Moskva Dinamo ja Rocki vastu. Eelmise nädala alguses Rakverre jõudnud tagamees Brandis Raley-Ross on meeskonnale korralikuks abiks nii skoorimisel kui teistele võimaluste loomisel.

Rocki vastu tõi ka hooajal 2012/13 Tarvas mänginud Raley-Ross 16 punkti, 7 lauapalli ja 5 resultatiivset söötu. "Temagi saab veel palju paremaks minna, kas või füüsise osas, sest ta pole tükk aega mänginud. Aga meie meeskonnale oli ta ikka kõva-kõva kingitus, et ta võttis kätte ja siia tuli," kiitis Rakvere juhendaja Andres Sõber ameeriklast.

Ta lisas, et kaotustest tehti üsna kiirelt omad järeldused. "Meil oli mitmeid koosolekuid, nii valjemaid kui vaiksemaid. Ma olen alati arvanud, et minu mängijad on arukad vennad, kes saavad asjadest ka ise aru" rääkis Sõber.

Laupäeval Eesti meistriliigas peetud kolmest mängust tuleb ära märkida ka Rapla TYCO 89:71 võit TTÜ üle, sest lisaaeg võideti koguni 18:0!