Reeva Steenkamp ja Oscar PistoriusFoto: WALDO SWIEGERS
Spordivaria
27. oktoober 2014, 16:08

Pistoriuse ja Steenkampi sekselu kohta selgus rabav tõsiasi (38)

Kuigi Lõuna-Aafrika Vabariigi invaspordikuulsus Oscar Pistorius saadeti hiljuti oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmise eest viieks aastaks trellide taha, ei taha kired antud teemal kuidagi vaibuda. Nimelt on Reeva ema June Steenkamp kirjutanud raamatu "Reeva: ema lugu," milles heidab valgust tütre ning jalutu jooksja keerulistele suhetele. Selgub ka ootamatu tõsiasi: kuigi Steenkamp ja Pistorius veetsid koos öid, ei seksinud nad oma kolme kuu pikkuseks jäänud suhte jooksul mitte kordagi!

June Steenkampi sõnul kartis tema tütar viia nende suhet sellele tasandile: "Ta ei tahtnud Oscariga magada, kui ta ei olnud selles kindel. Ma usun, et nende suhe oli jõudmas lõpule. Oma südames ta teadis, et see ei teinud neid kumbagi õnnelikuks."

June kirjutab oma raamatus, et kuigi Reeva ja OScar veetsid mitmeid öid koos, ei seksinud nad kordagi. Ema sõnul sooviski tütar 2013.a valentinipäeval suhtele joone alla tõmmata, kuid samal ööl tulistas Pistorius tualetti varjunud neiu - invasportlase enda versiooni kohaselt "murdvarga pähe" - surnuks.

"Tema riided olid pakitud. Meil pole vähimatki kahtlust: ta otsustas sel ööl Oscari juurest lahkuda."

June Steenkamp lisas, et kui Pistorius poleks tapnud Reevat, siis "varem või hiljem" oleks ta kellegi ikka teise ilma saatnud. Ta kirjeldab meest kui "kerglast", "kergesti süttivat" ning "relvahullu". Ühtlasi on naine veendunud, et Pistorius valetas kohtus ning tal oli tapaööl enam kui selge, kes vannituppa varjunud on.

Kuna kohus ei mõistnud Pistoriust süüdi tahtlikus tapmises, määrati talle karistuseks viie aasta pikkune vabadusekaotus. Samas juba 10 kuu möödudes saavad tema kaitsjad esitada taotluse, et mees võiks ülejäänud karistuse kanda koduarestis.

Samas on nüüd ka kindel, et kohtusaaga jätkub - nimelt andsid süüdistajad teada, et pole kohtuotsusega rahul ning see kaevatakse edasi. Vastavalt LAVi karistusseadustikule võinuks Pistoriust karistada maksimaalselt 15 aasta pikkuse vabadusekaotusega, riiklik süüdistaja Gerrie Nel märkis kohtuprotsessi lõppfaasis, et süüdistajad nõuavad Pistoriusele minimaalselt 10 aasta pikkust vangistust.

Lisaks Pistoriuse vangistuse pikkusele apelleerivad süüdistajad ka kohtuotsuse laiemalt ehk nende arvates tuleks jalutu jooksja tapatööd käsitleda ikkagi tahtliku tapmisena.