Jose RigaFoto: Julian Stratenschulte / EPA
Jalgpall
27. oktoober 2014, 23:09

Zenjovi koduklubi näitas peatreenerile ust

Sergei Zenjovi koduklubi Blackpool on erakordselt kehva hooaja alguse järel vallandanud meeskonna peatreeneri Jose Riga. Belglane sai ametis olla vaid neli kuud.

Blackpool on kogunud Inglismaa esiliigas 14 vooruga vaid ühe võidu, lisaks on tabelis kolm viiki ja kümme kaotust ning mõistagi ollakse sellise saldoga 24 meeskonna konkurentsis ka viimasel kohal. Nüüd on klubi juhtkond otsustanud, et asjad nii jätkuda ei saa ning 57-aastane Riga on saanud kinga. "Me ei saanud selle otsusega enam kauem viivitada ning anname võimaluse kellelegi teisele, kes aitaks meil meie praegusest seisust välja tulla," kommenteeris klubi tegevjuht Karl Oyston.

Samal ajal ei saa juhtkond kogu süüd vaid Riga õlgadele veeretada - kui belglane juunis ametisse nimetati, oli meeskonnas vaid kuus lepinguga mängijat ning kaks nädalat enne hooaja algust oli neid vaid kahe võrra enam. Väidetavalt olid pinged Riga ja treeneri poolt soovitud mängijate palkamisest keeldunud juhtkonna vahel juba siis nii suureks paisunud, et belglane ähvardas veel enne hooaja algust ametist lahkuda.

Jose Riga vallandamine ei ole Zenjovi jaoks ilmselt kuigi meeldivaks uudiseks - just Riga oli see, kelle isiklikul soovil Eesti koondise ründaja Blackpooli palgati.