Joosep Toome (vasakul).Foto: ALDO LUUD
Korvpall
29. oktoober 2014, 17:29

Rock alustab euromänge ilma Joosep Toometa, kahtlane ka Tanel Kurbase seis (4)

Korvpallihooaega nigelalt alustanud Tartu Ülikool/Rocki tabas järjekordne löök, kui keskmängijal Joosep Toomel tuleb põlvevigastuse tõttu platsi kõrval olla vähemalt kuu aega. Seega peab ta 4. novembril algava Eurochallenge'i esimest poolt kõrvalt vaatama.

Aastaid põlvehädadega maadelnud Toome maandus kaks nädalat tagasi TTÜ vastu soojendusel nii ebaõnnestunult, et ihuliikmest käis valu läbi ja tsenter ei saanud enam kaitseasendis põlve kõverdada. Esialgsed uuringud näitasid, et Toome saab õige pea platsile naasta, ent olukord siiski paremaks ei läinud.

„Tema põlvekõhr on pikemat aega vigane, nüüd on sinna luupõletik reieluu otsa juurde tulnud. Et luukude taastub aeglasemalt kui lihas- või sidekude, siis peab ta vähemalt 3-5 nädalat pausi pidama. Eks me vahepeal vaatame, kuidas olukord on ja kui seis pole paremaks läinud, siis on võimalik ka operatsiooniga olukorda parandada," selgitas Rocki füsioterapeut Martin Vahimets.

Teisipäevasel treeningul langes rivist välja ka Tanel Kurbas, kes väänas hüppeliigest. Vahimetsa sõnul jätab ta reedese koduse meistriliiga kohtumise TLÜ/Kaleviga kindlasti vahele. „Ta lonkas ja väike turse on ka. Aga tegemist on korduva hüppeliigese väänamisega ja seega pole hullu. Püüame ta euromänguks korda putitada."