HÜPE: Anu Ennok (parempoolne punane) eeldab, et Meistrite liigas on vastaste blokk kõrgemal kui Soomes. Foto: Salo Viesti
Võrkpall
30. oktoober 2014, 08:00

Anu Ennok ootab põnevusega Meistrite liiga debüüti

Eesti parim naisvõrkpallur Anu Ennok on tõusnud Soome meisternaiskkonna Salo Viesti suurimaks punktitoojaks ning on valmis kahe nädala pärast tegema debüüdi Meistrite liigas.

"Eesmärk on, et me ei jääks alagrupis viimaseks," sõnastab Ennok Salo naiskonna sihi 12. novembril algavaks võistluseks. "Meiega on koos Moskva Dünamo ja Itaalia võistkond (Busto Arsizio klubi, kellele esimeseks mänguks külla sõidetakse – toim), kus on mõnedki koondise mängijad sees. Saksa võistkond (Dresden SC – toim) on siis see, keda me neist kolmest võita üritame."

Salo ja Ennok mängisid eurosarjas ka möödunud hooajal, kui CEV Cupil kaotati veerandfinaalis Fenerbachele. Vaatamata varasemale edule ootab terve naiskond meie piiga sõnul uut väljakutset huviga:. "Hooaja algusest peale on sellest nii palju räägitud ja kõigile on see nii uus."

Mis seal salata, ka Ennok on kahe nädala pärast algava turniiri eel veidi elevil: "Ootan, et seal on ees mitu korda kõrgem blokk kui siin Soomes. Põnev on ikka. Omamoodi väljakutse enda proovile panekuks."

Eurosarja ootuses on võrkpallipiigadel veidi keeruline Soome meistrivõistlusteks keskenduda. "Koduliigas kaotasime ühe punkti 3:2 võiduga võistkonnale, kellega eelmisel aastal ei olnud mingit probleemi. Aga meile on ka öeldud, et enne Meistrite liigat võtame jõusaaliga riske ja väsimus on praegu normaalne. Kui koduliigas eksid, siis sellele väga tähelepanu ei pöörata," tõdeb Ennok.

Meistrite liiga peale hakati mõtlema kohe pärast eelmise hooaja lõppu: puhkust jagus vollenaistele vaid kahe nädala jagu, siis algasid jõusaalitrennid. "Mõnele, kes Eestis kommenteeris, tundus, et kas liiaks ei lähe, millal sa siis puhkad. Aga praegu tundub, et kõik mängijad on heas vormis ja terved ning see tasus ära."

Ennok on praegu Salo naiskonna parim punktitooja: näiteks eelmises mängus Hämeenlinna klubi vastu tõi ta 16 silma resultatiivsusteguriga +13.

Eestlanna elu on teinud kergemaks ka Soome liiga reeglite muudatus: kui hooaja algul tohtis platsil olla korraga vaid kolm välismängijat (Salol on neid koos eestlannaga neli), siis pärast teist mängudevooru kehtib reegel vaid väljaspoolt Euroopa liitu pärit palluritele. "Nüüd me võime kõik neljakesi platsil olla ja see muutis ka treenerite elu lihtsamaks," oli Ennok rahul, et naiskond saab rahus Meistrite liigaks klapi leida.