TTÜ võrkpallimeeskond peab mõlemad eurosarjakohtumised võõrsil.Foto: TIINA KÕRTSINI
Võrkpall
30. oktoober 2014, 09:00

Miks loobus TTÜ eurosarjas koduväljaku-eelisest? (2)

Nõmme mändide all kohtuvad täna kell 17 võrkpalli karikavõistluste veerandfinaali korduskohtumises TTÜ ja Tallinna Selver.

Tiitlikaitsjatest tudengid üritavad tagasi tulla avamängu 0:3 kaotusest, Selverile piisab edasi pääsemiseks kahe geimi võitmisest.

Mõlema meeskonna jaoks on tänane kohtumine viimane soojendusetteaste enne tuleval nädalal algavat eurohooaega. Kusjuures, esimest korda tugevuselt kolmandas eurosarjas Challenge Cup vett katsuv TTÜ mängib mõlemad mängud võõrsil.

"Tulime vastu Rumeenia klubi pakkumisele," selgitab ülikoolimeeskonna mänedžer Uku Rummi, miks peetakse ka oma "kodumäng" Dej’i Unirea klubi kodusaalis, vaid päev pärast teisipäevast avamatši. "Oleme arvutanud oma tänavust eelarvet ja luuranud veidi ka vastast ning võib öelda, et tõenäosus edasi pääseda on üle 50 protsendi," sõnab ta, et edasiseks hooajaks raha säästev otsus ei tohiks meeskonna edasipääsuvõimalust oluliselt kahandada. Dej’i klubi on hetkel Rumeenia liigatabelis kolmandal kohal, kaotatud on kõik kolm senipeetud matši.

Kui kõik läheb plaanipäraselt kohtutakse detsembris kraad kõrgemast CEV karikasarjast välja pudenenud ungarlaste Kecskemet või Bukaresti Dinamoga.