Pärnu linnameeskonna edu toob meeste tippvuti tagasi Pärnusse.Foto: Pärnu linnameeskond
Spordivaria
30. oktoober 2014, 17:44

Meistriliigasse pääsenud Pärnu linnameeskond avab kunstmurustaadioni

Pärnu jalgpallile on viimased päevad olnud head: eelmisel pühapäeval kindlustas Pärnu linnameeskond pääsu meistriliigasse, sel pühapäeval avatakse kell 13 kohtumisega Kuressaarega Mai kooli uuendatud kunstmuruväljak.

Kuigi Pärnu meeskond kaotas eelmises esiliiga voorus 2:7 Flora duublile, kindlustas ta ikkagi edasipääsu, sest ta suurim konkurent Viljandi Tulevik viigistas Vändra Vaprusega 2:2 ja minetas sellega võimaluse Pärnust mööduda. Kuna Flora ja Levadia duublid esiliigast kõrgemale tõusta ei saa, lööbki tuleval aastal meistriliigas kaasa Pärnu meeskond. Viimati nägi Pärnus meeste meistriliigat 2008. aastal, kui liigas mängis Pärnu Vaprus.

„Kindlasti on meistriliigasse jõudmine Pärnule väga oluline. Siit on ju sirgunud palju Eesti tasemel mängijaid. Noortel on nüüd jälle silme ees siht, kuhu püüelda. Esindusvõistkond oli vahepeal nukras seisus ning siis ei olnud võib-olla noortel ka nii palju motivatsiooni. Kui oleme meistriliigas tagasi, siis peaks motivatsioon olema suurem. Samas ei saa öelda, et jalgpallis ei oleks kandepinda. Kandepind on üle Eesti väga-väga suur ja sama lugu on Pärnus,” on Pärnu linnameeskonna peatreener Gert Olesk saavutuse üle õnnelik.

Olesk tõdeb, et meistriliigasse pääsemise nimel on kaks aastat sihikindlalt tööd tehtud. „Poistel oli ikkagi ambitsioon jõuda meistriliigasse,” märgib Olesk rahulolevalt. Tema sõnul tõi Pärnule edu eelkõige meeskonnamäng. Ja kui poole hooaja pealt lahkusid Levadiasse Pärnu eest palju väravaid löönud Kristen Saarts ja Rasmus Peetson, sai asendajana väravate löömisega hästi hakkama ka Henri Hanson.

Kui mõned erandid välja arvata, on Pärnu meeskond suutnud siiski kaks aastat oma koosseisu säilitada ning nüüd loodab Olesk, et ka tuleval aastal on samad mängijad Pärnu eest rivis. Veel enam, Olesk loodab, et meeskonda õnnestub jõudumööda ka tugevdada. Praegu peetakse juba läbirääkimisi Pärnust pärit tippmängijaga, kes tahaks karjääri just kodupaigas lõpetada. Peatreener märgib, et tegemist ei ole siiski jalgpallurikarjääri lõpetanud Raio Piirojaga.

„95 protsenti kindel, et järgmisel hooajal mängime meistriliigas. Eelarve siiski veel tulevaks aastaks koos ei ole,” tõdeb Olesk. Kuigi Pärnu publikuarv on esiliigas Vändra Vapruse järel teisel kohal, on Olesk veendunud, et meistriliigasse tõusu järel kasvab ka publikunumber.

Aga juba sel pühapäevalgi toimub Pärnu vuti jaoks märgiline sündmus: kell 13 avatakse Pärnu-Kuressaare kohtumisega Mai kooli (Mai 3) uuendatud kunstmurustaadion. Avamisel on kohal ka Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja vutiliidu juht Aivar Pohlak. Tegelikult on linnameeskond saanud uuel staadionil treenida juba kuu aega. „Väljakukatte mõttes on tegemist tipptasemega,” on Olesk rahul. Kui hilissügisel ja varakevadel hakkabki linnameeskond mängima Mai staadionil, siis suveks kolitakse kõigi eelduste kohaselt Raeküla staadionile. Põhjus on väga proosaline: Kalevi rannastaadionil pole veel töödega alustatud ja selleks ajaks staadion kindlasti valmis ei ole saanud.