TTÜ - SelverFoto: Stanislav Moškov
Võrkpall
30. oktoober 2014, 21:55

GALERII: Selveri peatreener Vassiljev: jäime ootama, et meile võit antaks (1)

TTÜ ja Selveri võrkpallimeeskonnad pakkusid esimeste kodusaalis karikavõistluste veerandfinaalis traditsioonilise põnevuskohtumise. Avamatši oli võitnud Selveri 3:0, teises jäi TTÜ peale 3:1 ja seega eraldas terad sõkaldest Kuldne geim, kus tudengid olid paremad 25:19

Tulemus oli TTÜle raske tulema, sest Selverile piisanuks poolfinaali pääsuks kahest geimivõidust. Valitsevad ühisliiga tšempionid olid esimesele ka väga lähedal, ent TTÜ leegionär Daniel Macieli võimas serviseeria tõi meeskonnale 19:22 kaotusseisust 25:22 geimivõidu.

Teine geim kuulus peegelseisuga Selverile, kolmas ja neljas aga 25:18 ja 25:22 taas kodumeeskond TTÜle, mis tähendas, et poolfinaali pääseja otsustas Kuldne geim.
Kodumeeskond jäi kähku taha 2:5 ja 10:14, ent vastas siis 4:0 spurdiga. Viimast korda oli meeskondade vahe üks silm tudengite 20:19 eduseisul. Seejärel lagunes Selveri vastuvõtt, Mihkel Tanila pani viimasel kahel rünnakul ette võimsad blokid ning TTÜ oligi teist aastat järjest Selveri veerandfinaalis välja lülitanud.

"Oli diagonaalide heitlus. Lõpuks läks mäng ikka väga ümaraks," naeris TTÜ peatreener Janis Sirelpuu. Nii Maciel kui Selveri Lincoln Williams lõpetasid matši 35 punkti peal.

Peatreener selgitas, kuidas Kuldses geimis august välja roniti: "Tänavu käib paljudel meeskondadel see tõusude-mõõnadega. Kui usud, on kõik võimalik!"

TTÜ võidu võti oli ka taktikaline lüke: kanada-eestlane Sander Rätsep jäi pea terveks mänguks pingile ning algkoosseisus alustas Kristjan Jürima. "Ma teadsin, et Selver tuleb kindlasti planeeriva serviga Sandrit sihtima. Tahtsin, et vastuvõtt oleks paigas ja sellepärast panin sisse Jürima."

Selveri peatreener Rainer Vassiljev näitas mängu kokkuvõtteks oimukohale: „Täna oli see siin kinni. Olime liiga lahked ja ootasime, et äkki antakse meile see võit."

Ühe matši võtmehetkena tõi ta välja Macieli esimese geimi hiilgava seeria. „Aga ka see viimane geim, kus oli pluss kolm, võiks juba olla suht okei. Aga 20 punkti peal me enam väga hästi ei mänginud."

Selveri kahest võõrmängijast oli selgelt parim diagonaal Williams (Vassiljev: „Löõi 51% resultatiivsusega palle maha nagu diagonaal peabki."). Teine leegionär Frederico Marretta jäi kõigest 11 punkti peale ning ka itaallase mänguvaimustus oli sügavalt vaka all. "Ilmselgelt need mehed peaksid oma emotsiooniga olema eestvedajad ja täna üks polnud. Ei tea, mis või kus see oli."