Andres Sõber.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
31. oktoober 2014, 10:00

Tarvas: Dinamo ja Rock eelroaks, Kalev/Cramo magustoiduks? (1)

Rakvere Tarva korvpallimeeskond üritab meisterklubi BC Kalev/Cramo segast seisu ära kasutada ja ampsata tänases koduliiga mängus veel ühe magusa võidu.

Pärast hooaja alguse allajäämisi Raplale ja Pärnule on virulased sattunud sõiduvette. Järjest saadi jagu Moskva Dinamost ja Tartu Ülikool/Rockist, kas Kalev on magustoiduks?

Tarva peatreener Andres Sõber ei loobi enne mängu siiski suuri sõnu. "Võtsime Dinamo ja Rocki ära kambavaimuga. Näeme ju, et Rockil pole kõige paremat minekut, heal päeval peaksid nad meist üle sõitma. Kalevil puudub küll kaks meest, Veideman ja Elegar, aga nii lihtne see pole. Kui meil jäid eelmisel aastal korvi alla ainult Laksa ja Umbraško, arvasid kõik, et kukume kümnendaks, aga tulime kolmandaks. Tõsi, kui Kalevil need kaks meest ära on, muutuvad meie šansid veidi reaalsemaks. Peamine on teha korralik mäng. Vaat kolmapäeval tahaks hoopis Liepajat Balti liigas hammustada," rääkis Sõber.

Tarvas sõlmis lõplikult lepingu 25. oktoobrini katseajal olnud David Haughtoniga (Sõber: "Ta on siiras, tahtmist täis ja jubedate võimetega.") ning iga päevaga kohaneb üha paremini Brandis Raley-Ross (Sõber: "Ta polnud mänginud pärast veebruaris Kreeka klubist lahkumist – kolme kuu palk oli seal saamata.").

"Loodan Jurtomilt ja Haugh-tonilt sel aastal suurt sammu edasi, Stumbris on huvitav kuju.

Ka Timmu läheb paremaks, siin on natuke teised asjad kui koondise juures ja panen ta vahel ka "number kahe" peale. Kui nad on Brandisega kahekesi sees, pole vahet, kumb näpu üles viskab. Pick’n’roll’is on Timmu muidugi ületamatu, siin on tunda vana Soku käekirja, ta paneb pallid õigesse kohta. Siin klubis pole sellist asja tükk aega olnud.

Trennis teevad kõik poisid kõva tööd ja küll saavad kõik hooaja jooksul omad minutid kätte," tutvustas Sõber Tarva igapäevaseid tegemisi.