Juunioride epeevehklemise maailmameistri Katrina Lehise treener Helen Nelis-Naukas.
Vehklemine
31. oktoober 2014, 08:00

Katrina Lehise treener: eesmärk on olümpiavõit! (3)

Juunioride epeevehklemise maailmameistri Katrina Lehise treener Helen Nelis-Naukas tahab hoolealuse aidata maailma esinumbriks ja peab õigeks, et piiga loobus töölkäimisest.

"Meie eesmärk on tulla olümpiavõitjaks!" tulistab juhendaja välja suure sihi. "Katrinal on kõik eeldused selleks olemas. Kui päris ausalt öelda, siis viimastel juunioride tiitlivõistlustel medaleid võites polnud ta kunagi väga heas vormis. Olen vahel mõelnud, et mis saab siis, kui ta ükskord supervormis tiitlivõistlusele läheb."

Treener lisab: "Katrinal on väga hea närvisüsteem. Ta kontrollib ennast ja kogu matši. Ta on võitleja ja hea otsustava torke tegija. Katrina sobiks Eesti võistkonda uueks ankrunaiseks!"

Samas peab Nelis-Naukas vajalikuks, et ta saaks käia kõigil võistlustel 19aastasele sportlasele abiks. "Vastaseid on vaja näha ja filmida, et osata nõu anda ning hiljem kodus iga rivaali vastu õiget taktikat harjutada."

Nelis-Naukase hinnangul oli õpilase tööleminek vale samm. "Töö kõrvalt trenni tegemine on jama. Kui sa tõused hommikul kell kuus ja lähed ametisse, siis oled õhtuks laip ega jõua treenida. Nii hea tasemega sportlasele tuleb harjutamiseks leida võimalused."