VARSTI PAPA: Madis Pärtelil on praegu veidi keeruline võrkpallile keskenduda. Foto: Stanislav Moškov
Võrkpall
31. oktoober 2014, 10:00

TTÜ libero eelistab euromängudele esiklapse sündi

TTÜ võrkpallimeeskonna põhilibero Madis Pärtel on teatanud peatreener Janis Sirelpuule oma otsuse: kui abikaasa Kaisa-Maarja pole pühapäevaks nende esiklast ilmale toonud, jääb tal meeskonnaga Rumeeniasse sõitmata.

Eile nägi Eesti karikavõistlustel taas igipõlist vastasseisu TTÜ versus Selver. Just sellise tiitli võib meeskondade omavahelistele kohtumistele panna, sest loosijumalanna paigutas nad juba neljandat aastat järjest vastakuti. "Viimased kaks aastat oleme nad suutnud välja puksida," sai Sirelpuu pärast matši rõõmustada.

Et avamängu võitis Selver 3:0 ja eilse TTÜ 3:1 (25:22, 22:25, 25:18, 25:22) läks puksimiseks vaja Kuldset geimi. Kodumeeskond jäi kähku taha 2:5 ja 10:14, ent vastas siis 4:0 spurdiga. Viimast korda oli meeskondade vahe üks silm tudengite 20:19 eduseisul. Seejärel lagunes Selveri vastuvõtt, Mihkel Tanila pani viimasel kahel rünnakul ette võimsad blokid ning Kuldse geimi 25:19 võiduga pääses poolfinaalkohtumisi pidama TTÜ.

"Diagonaalide heitlus oli. Lõpuks läks mäng ikka väga ümaraks," naeris Sirelpuu. Nii Daniel Maciel kui Selveri Lincoln Williams lõpetasid matši 35 punkti peal.

Vastaste peatreener Rainer Vassiljev näitas mängu kokkuvõttes oimukohale: "Täna oli see siin kinni."

Mõlemale meeskonnale oli matš viimaseks soojenduseks enne tuleval nädalal algavat eurohooaega. Selverit ootab ees reis Soome, kus kohtutakse Sastamala VaLePaga. "Hästi kokku mängiv meeskond ja kogenud sats," võtab Vassiljev vastased kokku. "Ilmselgelt peame mängima väga korralikult, nii seal kui ka Tallinnas. Keskpärase mänguga on keeruline (edasi pääseda – toim)"

Kindlasti läheks tulemuse saamiseks Selveril vaja suuremat panust teiselt leegionärilt Frederico Marrettalt. Itaallane tõi eile vaid 11 punkti ning ei suutnud meeskonda ka emotsionaalselt sütitada.

TTÜ peab aga mõlemad oma euromängud Rumeenias ja Sirelpuu ei tea veel, mis koosseisuga ta Dej Unirea vastu minna saab: põhilibero Madis Pärteli naisel oli

eile sünnitustähtaeg. "Aga need asjad ei käi kella pealt," kratsib peatreener kukalt. Meeskond asub Rumeenia suunas teele pühapäeva hommikul kell pool viis ja kui Pärtel selleks ajaks isaks saanud pole, ta kaasa ei reisi.

Vastastest vaid poolteise geimi jagu videot näinud Sirelpuu hinnangul on TTÜ edasipääsulootused 50-50 ja põhilibero puudumine võiks kaalukausi vastaste poole kallutada. Murekoht on tudengite jaoks ka tempomäng, sest nii Tanila, Siim Ennemuist kui sidemängija Kusti Nõlvak on alles naasnud vigastuspausilt ning meeste koostöö on veel ebalev.