Manchester City ja AS Roma on ühed paljudest Euroopa klubidest, kes võivad kergendatult hingata: Yaya Toure ja Gervinho seekord hooaja keskel Aafrika meistrivõistlustele ei sõidaFoto: LUC GNAGO
Jalgpall
31. oktoober 2014, 16:43

Surmav ebola sunnib Aafrika jalgpallimeistrivõistlusi edasi lükkama

Maroko meedia andmetel on Aafrika jalgpalli katusorganisatsioon CAF nõustunud edasi lükkama algselt 17. jaanuarist kuni 8. veebruarini riiki planeeritud Musta Mandri meistrivõistlusi - uue kava kohaselt leiaks need aset küll 2015. aastal, kuid juunis.

Vutipeo edasi lükkamise põhjuseks on Lääne-Aafrikas möllav ebola viirus, mis on nõudnud juba ligi 5000 ohvrit. Algselt soovinuks Maroko turniiri edasi lükata suisa aasta võrra ehk 2016.a algusessse, kuid sellega polnud CAF nõus ning ähvardas Maroko turniirist üldse ilma jätta. Nüüd on aga kompromiss saavutatud (tõsi, CAFi ametlikku kinnitust sellele veel ei ole), kuid mõistagi hoitakse ebolaga seonduvatel arengutel jätkuvalt pingsalt silma peal.

Aafrika Rakvaste Karika edasi lükkamine on äärmiselt positiivseks uudiseks ka paljudele Euroopa jalgpalliklubidele, kes ei pea nüüd oma Mustalt Mandrilt pärit pallureid keset kibedat hooaega ligi kuuks ajaks koondistele loovutama.