HAARE: Rolands Freimanis (sinises) rekordeid ümber ei kirjutanud, aga debüüdi kohta sai ta igati korralikult hakkama.Foto: Laura Oks
Korvpall
31. oktoober 2014, 22:37

Alar Varrak Kalev/Cramo uuest lätlasest: ta oli esimese korra kohta väga tubli

Paljud eeldasid, et heas hoos Rakvere Tarvas võib Eesti korvpalli meistriliigas kodusaalis Kalev/Cramole kõva vastupanu osutada, aga tallinlased Rakverre nalja tegema ei tulnud ja võtsid kindla 89:79 võidu. Hea mulje jättis ka Kalevi uus lätlasest täiendus Rolands Freimanis.

Kalev/Cramo dikteeris kohtumist avaminutitest saati ja edu kasvas stabiilselt, aga kindlalt. Ka Tarvasele jagus ilusaid hetki ja Rakvere spordihalli kogunenud 1180 pealtvaatajat said aeg-ajalt korralikult rõkata. Enam kui 20punktiline kaotusseis mängiti neljandal veerandajal parimal juhul 10 peale, aga erinevalt pühapäevasest Ühisliiga kohtumisest Samara Krasnõje Krõljaga ei lasknud Kalev seekord vastast ohtlikult lähedale.

Ometi ei saanud Kalevi peatreener Alar Varrak taaskord mängulõpuga rahul olla. „Ei teagi, mis meil täpselt juhtub, äkki kulutame ennast varem ära ja viimasel veerandajal kaotame kiirust," sõnas ta. „Võib-olla hakkame lihtsalt liiga vara võidu peale mõtlema," lisas Kalevile 9 punkti toonud Erik Keedus.

Kalev on õigel teel

Üldjoontes sai Varrak platsil toimuva üle rõõmustada, arvestades, et põhikeskmängija Frank Elegar ja Rain Veideman ei saanud vigastuse tõttu kaasa lüüa. „Oleme positiivsed, esimesel poolajal olime kaitses väga head. Lasime Rakverel visata ainult 31 punkti, millest 8-10 tulid ründelauapallide järel. Kokkuvõttes oleme õigel teel," muheles juhendaja. Teisipäeval minnakse Ühisliigas Vantaas vastamisi Soome esiklubi Loimaa Nilan Bisonsiga.

Neljapäeval Tallinnasse jõudnud Kalevi uus lätlane Rolands Freimanis läks matši kulgedes järjest paremasse hoogu ning oli koos 20 punkti visanud kaasmaalase Armands Škelega ja 12 punkti lisanud Kristjan Kitsinguga üks neist, kes Tarva tagasitulekukatsed summutasid.

„Väga raske tema kohta hinnangut anda, sest ta oli meiega ainult ühe pehme trenni kaasa teinud. Kaks liikumist sai talle selgeks tehtud, lisaks meie kaitsemängu põhimõtted. Aga ta oli väga tubli ja tema esitus tekitab optimismi. Temast saab iga nädalaga rohkem kasu olema," kiitis Varrak 9 punkti visanud 208 cm pikkust Freimanist.

Kõige rohkem muutub Freimanise tulekuga ilmselt viimastel nädalatel Ühisliigas jõulise ääremängija ehk number „nelja" peal tegutsenud mitmekülgse Keeduse roll, kes peab nüüd hakkama saama „kahe" ja „kolme" peal. „Kasvu poolest sobivadki need positsioonid mulle rohkem ja tunnen ennast seal võib-olla mugavaminigi," rääkis Keedus.

Rakvere Tarva loots Andres Sõber tunnistas, et ehk mõtlesid mõned tema hoolealused enne kohtumise algust üle. „Ootused olid loomulikult suured ja mõned lihtsad pallid ei läinud kohe alguses korvi. Oleks Kaspars Cipruss mõned visked korvi alt kohe ära pannud, oleks hoopis teine tera olnud," arutles Sõber.