Talisport

Björgen ja Kowalczyk on taas astmarohtude pärast sõnasõjas (13)

LISA KOMMENTAAR

mina 2. november 2014, 09:39
teen sellise ettepaneku, et maailmas pidada 2 erinevad mm i. esimses on sportlased, kes on terved ja ei tarvita mingisuguseid ravimeid, (no vähemalt, mitte avalikult, ja kui vahale jäävad siis on teada mis juhtub) teine mm on norra steroidid omavahel !! ja kes tahab nende õuele minna, siis nad saavad kõik endale astma rohu, ja steroidide süstla, kes rohkem süstida jõuab see võidab. ja kõik on rahul !
1. november 2014, 20:01
Mine kallis kaasmaalane ja vaata kuidas norrakad trenni teevad - mitte ära pritsi siin vahtu üles... Meie omad jutustavad ainult ja on ootused. lootused...:P Norrakatel supertulemused :)
to /1. november 2014, 20:20
Ma olen ise murdmaasuusataja, ma olen näinud Kowalczykut Otepääl treenimas. Ta teeb kõvemini trenni kui meie Eesti mehed isegi. Kowalczyk on raske tööga tipu jõudnud, mitte ei võta neid kuradi astmarohtusid koguaeg nagu Björgen. Ning ma võin öelda ühte, kui te tahate murdmaasuusatamises tipu jõuda, siis ilma dopinguta te keegi ei tee seda. Iga üks kes Tour de Skil jms võistlustel 1-10 on kasutavad mingit ainet ikka. Praegu on olukord nii, et dopingukütid on üks samm taga dopinguleiutajatest. Sest koguaeg need teadlased leitutavad jälle mingeid uusi aineid millega vahele ei jää. Seega võite omad järeldused teha kui puhas sport tegelt on.
kiilakas1. november 2014, 19:43
ja veel - palju on olnud teemasid Wada või FIS poolt et kahtlustatakse mõnda norralast . Ei ühtegi . Asi selge .Sama moodi Küsin miks kadus Bente Skari järsku(Kristina suur konkurent) pildilt ja keset suurvõistlust . Hakkas ta ju järsku üle öö uisutama , kuigi enne ei suutnud isegi 6 parema sekka suusatada . Klassika spets nagu ta oli . Lihtsalt kuna leiti midagi ja ees otsas istuvad norrakad anti soovitus - lähed koju põhjuseks haigestumine ja ongi asi korras .
Või võtame Bjorn Dähli - oli super vormis terve hooaja - pole lihtsalt võimalik . Smirnov kes samal ajal oli ka tipp ei suutnud seda . Ühtedele on VAIKSELT lubatud teistele mitte . Mitte ükskis suusataja pole tulnud maailma - olümpia meistriks nii suure tippvormi tõusuga kui norrakas . Pealegi veel uisutaja ja siis suudab klassikat sõita . Olles enne suurt sõitu norra meistrivõistlustel alles neljandas kümnes . kaotades ligi 4 minutit . Absurdne ju . Alsgord oli vist see mees . Nii et ajaloost on võtta küll neid juhtumeid kus ei ole asjad must-valged . eriti norrakate puhul .
kiilakas1. november 2014, 19:31
minu meelest oleks aeg lasta verehemoglobiini tase ka nüüd vabaks . on ju teada kõik ained mis aitavad seda tõsta . ja kui on liiga strastiline tyõus on ju asi selge ..
Kuna nüüd saab astma (teatud) rohtu tänu NORRAKATELE vabalt kasutada vaadake kuidas seda hakkavad kasutama ka teised .
mis pole1. november 2014, 17:34
keelatud on lubatud,suusatüdrukud ja poisid katsetage.Ega see rohi ei saa väga hullusti mõjuda mitteastmahaigele,paneb ainult paremini kopsud tööle.Björgenile on küll mõjunud,näeb oma lihastes päris võimas välja.
goalpecker1. november 2014, 11:46
Aga huvitav ikkagi. Millistel kaalutlustel said aastateks astmaravimi kasutusõiguse ainult Norra sic!!! suusatajad? Igasugune organismiväline stimulaator, mis aitab parandada sooritusvõimet on ju doping. Pealegi teavad kurjad keeled rääkida, et ravim aitas peita veel midagi muud.
maali1. november 2014, 11:46
miks need astmahaiged ei võiks puudega inimestega koos võistelda
1. november 2014, 13:02
sel lihtsal põhjusel, et puudega inimestest pole neile lihtsalt vastast ;)
No kui1. november 2014, 10:31
see ravim enam keelatud pole, siis võivad ju kõik seda kasutada. Eks siis ole näha kas sellest on mingit kasu või ei.
loogiline ju1. november 2014, 10:29
Et kõik norrakad panevad astma rohte ja see aitab kaasa nende edule. See WADA ja FIS on ka üks norrakate punt ei midagi enamat! Korruptsioon ütlen mina!
ralf1. november 2014, 10:18
mul on häbi WADA ja FISi pärast
suuskur1. november 2014, 09:55
björgenil peaks häbi olema.Või kaotab see astmarohi ka häbi ära.björgeni suhtes võib kõike uskuda.