Nõmme Kalju - Sillamäe Kalev 0:2Foto: Laura Oks
Jalgpall
1. november 2014, 14:49

REPORTAAŽ | Sillamäe kukutas impotentse Kalju medalikohalt (4)

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel toimus täna tabelivangerdus, kui Sillamäe Kalev alistas karges (2 kraadi „sooja") Kadriorus seni tabelis kolmandal kohal olnud Nõmme Kalju ja tõusis neist punktiga mööda.

Kui suurem osa Kalju fänne jõudis mängule mõneminutilise hilinemisega, siis võib väita, et nende lemmikmeeskond ei ilmunud üldse kohale. Kaljukad kõigutasid avapoolajal palli erakordse impotentsusega ning reaalselt ohtliku olukorrani nad ei jõudnudki.

Sillamäe hiilgas seepoolest seitsme terava pealelöögiga ja tasu olukordade tekitamise eest tuli 19. minutil, mil Kalju ei saanud palli oma karistusalast minema ja ihuüksi olnud Nikolai Mašitšev keerutas selle kaunilt tahanurka.

Tegelikult oleks Sillamäe võinud poolaja ka kahe väravaga võita, ent Fabio Prates suutis Kalju õnneks 28. minutil palli joonelt klaarida. Hidetoshi Wakuiga ründekohustusi jaganud brasiillase ülejäänud esitus oli aga nõnda mannetu, et ta vaheajalt naastes oli tema asemel mängu toodud juba Tarmo Neemelo.

Rünnakule karujõu toomine Kaljut aga ei aidanud: rünnakud olid jätkuvalt hambutud ning hoopis Sillamäe jätkas oma tralli. Teist poolaega oli mängitud vaid üheksa minutit, kui taas pääses trahvikastis löögile Mašitšev. Positsioon oli küll kehvem, aga löök seda riukalikum: külmal platsil põrganud pall pettis ära väravavaht Vitali Teleši ja lendas tagumisse allanurka.

Kalju esimene tõeliselt ohtlik olukord tekkis alles 80. mänguminuti kukkudes, ent Sillamäe kaitsjad jõudsid terava tsenderduse Felipe Nunese jala eest ära lüüa. Külaliste 2:0 võiduga mäng ka lõppes ning see tõstis Kalevi liigatabelis Kaljust mööda. Virumaa klubil on enne viimast mänguvooru koos 76, pealinlastel 75 punkti.

Sillamäe kaasasõitnud fännid tulid teisel poolajal välja ka loosungiga "Kalev, tšempion!" ning see šanss on tõesti olemas. Enne teisi 35. vooru mänge tõusis Sillamäe tabelis lausa teiseks, mööda ka samade punktide peal olevast FC Florast, kes saab küll täna eeldatavasti lihtsalt jagu Tallinna Kalevist.

Kui Levadia alistab homme Jõhvi Lokomotivi, on Sillamäe tiitlišansid siiski läinud, ent nädala pärast kohtutakse kodustaadionil Floraga ja selle mängu võitja saab kaela hõbemedalid. Tõsi, Flora mängib ilmselt ka veel meistritiitlile

Kaljut ootab nädala pärast ees reis Tartusse, kes saavutas täna väärt võidu, kui alistas võõrsil 1:0 Paide linnameeskonna.