Bernie Ecclestone.Foto: Luca Bruno
Vormel 1
2. november 2014, 16:28

Murest murtud vormel 1 boss tegi piinliku ülestunnistuse

Vormel 1 sarja juht Bernie Ecclestone tunnistas enne tänast Austinis sõidetavat USA GP-d, et kahe tiimi võistluselt eemalejäämises on süüdi just tema.

Marussia ja Caterhami meeskondade puudumine vähendab USA GP stardirivi vaid 18 autoni ja see ei jäta autospordi kuninglikust sarjast just parimat muljet. Ka mõned allesjäänud, kuid vaesemad tiimid, on praeguse tuludejagamissüsteemiga rahulolematud ja kardavad, et neid võib tabada sama saatus.

"Liiga palju raha on valesti laiali jaotatud - ja see on ilmselt minu viga," ütles ta BBC vahendusel. Ecclestone on iga meeskonnaga sõlminud salajased kokkulepped, kuidas ja kui palju neile vormel 1 tulubaasist raha jagatakse. "Nagu paljude kokkuleptega, mida inimesed teevad, tundusid need alguses head. Ma tean, mis on valesti, aga ma ei tea, kuidas olukorda parandada," lisas ta.

Ferrari teenivat hooaja peale 200 miljonit dollarit, aga Marussia sama näitaja olevat 14 miljonit dollarit ja Caterhami oma 28 miljonit dollarit. Keskpärase vormel 1 tiimil kulub hooaja kaasa tegemiseks ligikaudu 120 miljonit dollarit.

Lisaks on Ecclestone mures, kas kolm tiimi - Force India, Lotus ja Sauber - tuleval hooajal sarjas kaasa teevad. Väidetavalt kaalusid nad rahaküsimuste pärast USA GP boikoteerimist. "Nad sõidavad täna kaasa, aga ma kardan, kas nad seda järgmisel aastal teevad. Olen suuremategi kriisidega tegelenud, aga ma pole üldse õnnelik," selgitas Ecclestone.