Louis van Gaal Foto: PAUL ELLIS
Jalgpall
2. november 2014, 18:09

Louis van Gaal kirus "lolli" punase kaardi saanud Smallingut

Manchesteri derbimängus linnarivaal Citylt 0:1 kaotuse saanud Unitedi peatreener Louis van Gaal oli mängu järel mõistagi tige keskkaitsja Chris Smallingu peale, kes teenis esimese poolaja lõpus lühikese ajaga kaks kollast kaarti ja jättis nii oma meeskonna arvulisse vähemusse.

"Mõistagi mõjutas see eemaldamine mängu käiku. Nii on see alati. Sellel oli suur mõju nii vastastele kui ka meile endile," rääkis Van Gaal.

"Mängijana pead sa suutma ennast kontrollida. Kui mängijal on juba kollane kaart all, siis tuleb tal olukordi teisiti lahendada, olen seda ka meestele öelnud. Eriti derbimängudes tuleb olla ekstra ettevaatlik. See teine kollane kaart oli loll kaart."

Siiski leidis Van Gaal mängust, eriti teisest poolajast üksjagu positiivset. "Kuigi olime kümnekesi, mängisime teisel poolajal paremini kui esimesel. Lõime võimalusi, mehed võitlesid kuni viimase hetkeni, kuid Cityl on väga hea väravavaht. Jõudsime eesmärgile väga lähedale, kuid meil on veel vaja teatud asjades juurde panna."

Van Gaali kolleeg Manchester Cityst, Manuel Pellegrini jäi võiduga mõistagi rahule, kuid teatud küsimärke tekitas temas kohtunik Michael Oliveri vilepartii. "Meile jäi andmata vähemalt poolteist penaltit. Marcus Rojo viga Yaya Toure vastu pidanuks olema kindel penalti ja punane kaart. Sellest me siiski ei murdunud, vaid jätkasime mängu teadmisega, et suudame värava lüüa."

"Liigat on jäänud mängida veel 28 vooru ning punkte on veel kõvasti jagamata. Keegi ei tea, mis juhtuda võib. Oleme hetkel sarnasel positsioonil nagu eelmisel aastal, seega jätkame üritamist ja katsume tiitli hooaja lõpus enda valdusesse jätta," lõpetas Pellegrini optimistlikult.