EDUKAS: Kulturist Ott Kiivikas oli Põhjamaade meistrivõistlustel parim nii oma kaalus (-90 kg) kui ka absoluutarvestuses. Foto: Ott Kiivikase Facebooki lehekülg
Spordivaria
3. november 2014, 07:00

Ott Kiivikas premeeris end Islandi ringreisiga (9)

Eesti parima kulturisti Ott Kiivikase edukas aasta jätkus möödunud laupäeval Islandil, kus ta triumfeeris Põhjamaade absoluutse meistrina.

"Kaheteistkümnes start käesoleval aastal ja viies absoluutkategooria võit!" ütleb Kiivikas, rahulolunoot hääles. "Üheteistkümnel võistlusel olen olnud vähemalt kahe parema hulgas. Kui olen kaotanud, siis vaid hilisemale absoluutkategooria võitjale."

Muide, Kiivikas tegi Põhjamaade meistrivõistlustel ajalugu, võidutsedes absoluutarvestuses juba kolmandat korda! Sellelt mõõduvõtmiselt on ta saanud üheksa medalit, neist viis on kuldsed.

Tänavu kevadel võitis Kiivikas EMil hõbemedali, kahe nädala pärast Brasiilias algava MMi poole kiikab ta samuti lootusrikkalt.

"Kontrollvõistluste põhjal võib öelda, et oodata on head tulemust," räägib mullu MMil finaali ehk kuue parema hulka jõudnud 37aastane atleet. "Samas ei tea kunagi, kes seal kõrvale tulevad. Aga kui vorm on hea, siis võib kõigiga võistelda."

Islandil kiitsid Kiivikase vormi ka rivaalid. "Grammi saan veel teravamaks. MMiks võtan ühe kilo alla ja osalen kehakaalus -85 kilo," lausub eelmisel aastal -90kiloste atleetidega võistelnud 16kordne Eesti absoluutne meister.

Suurvõistluste eel on kulturistid reeglina rangel dieedil. "Võistluspäeval ma palju ei söö, tõmban kõhu vastu selgroogu," selgitab Kiivikas äsjase etteaste tagamaid. Kuid pärast jõuproovi tuli poseerimistega kaotsi läinud energiavarusid taastada. "Kõik, mis on oravast suurem, ent hamba all ei karju, läheb söögiks," lisab ta muigamisi.

Eile premeeris Kiivikas end Islandi ringreisiga. "Võtsin ühe vaba päeva ja läksin kümnetunnisele reisile," avaldab ta. "Tavaliselt näen võistlustel ainult lava ning selle tagaruume. Aga nüüd tutvun kohalike vaatamisväärsustega, meile näidatakse ka igijääd."